Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Jeff redt…..

Om nou echt te weten wie de beste van de twee is, GIJS Groningen of AHOUD Devils Nijmegen, tuften we zondag 1 maart richting Nijmegen. Een keurige tijd om te spelen, kwart voor vijf in de middag, gelukkig niet ’s nachts, dan ben je ook fatsoenlijk op tijd tussen de vette lappen. Nou ja bij wijze van spreken, want tegenwoordig ligt men in hoezen, die overigens wel vet kunnen zijn, dat hangt af van je nachtcrème.

Een wat teleurstellend einde der eerste wedstrijd, maar vol vechtlust (in de goede zin van het woord hoor) hoorde ik van de spelers. Bovendien had ik gedroomd en ik heb toch vaak mooie dromen, jawel van een leuke overwinning voor GIJS. De tijd zou het leren. Temeer daar een andere supportster van GIJS net het omgekeerde had gedroomd en dromen zijn bedrog merkte zij fijntjes op. Hier werd dus een spreekwoord op de proef gesteld.

Goed, onze reis was voorspoedig en opgewekt. Jonge Kees was onze chauffeur. Oude Kees bemoeide zich met andere zaken. Een enkel regenbuitje en forse wind, maar dat mocht de pret niet deren.

Lange tijd hield ik de wacht bij de ingang, alwaar ik in een misselijke wind stond kou te kleumen teneinde de vrije kaartjes uit te delen. Half vijf besloot ik, dat het genoeg was geweest, wilde ik nog enigszins een pen kunnen hanteren op het ‘moment suprême’.

Geen volle bak en een onverstaanbare speaker, maar ook dat hield de stemming er in. Wel een nog steeds uitgedund team, maar Jeff Honebeeke in het doel.

Jeff mocht gelijk beginnen met redden in de eerste periode. Echter toen keerde het tij en 1.29 minuutjes gaande scoorde David Bartos 0-1 voor GIJS met assist van Sebastiaan Snijder. Wauw!!! Wel al snel een straf voor een Gijsie, dat werd overleefd. Jeff redde en redde nog eens en toen nog een keer. Wel kansen. Met straffen voor de Devils viel niets te verhapstukken. Weer straf, kaniewaarzijn, was dus wel waar. Geen probleem, Jeff redde. Compleet en Jeff redde opnieuw. De Duivelse goalie liet verstek gaan en hoera! Klaver Jan Middelweerd maakte er in zijn eentje 0-2 van. En bijna weer goed. Nog een straf voor de tegenpartij, nee de kansen bleven kansen. Jammer dat een Devil het nodig vond om er 1-2 van te maken.

Pauze om bij te komen, ik was alweer bek af van het heen en weer geschaats.

In de tweede periode ging Nijmegen er gelijk met de puck van door. Maar retour een paar mooie kansen, helaas bleef het bij kansen. Erger nog de Devils trokken de stand gelijk, 2-2. Potverdorienogantoe. Straf voor Nijmegen, kansen, kansen, schot ver over het goede doel. ‘Wij’ waren het helemaal niet eens met een straf voor GIJS, de duivels maakten er schandelijk misbruik van 3-2. Wel compleet. Jeff ging weer redden, maar helaas 4-2. Kans, mispoes. Maar, maar…….. toen ging ie goed! Rodney Kuiper maakte er 4-3 van, geassisteerd door Danny Kerstholt en Kevin Kuiper. De aansluiting was er weer meende wij. Onder wij versta ik natuurlijk mijn naaste omgeving, ik blijf eenvoudig ik. Weer straf voor Groningen en kansen. Weer straf voor ‘ons’ terwijl ‘wij’ vonden dat een devil naar het schavot had gemoeten. Enfin Jeff kon weer redden wat er te redden viel. Schadevrij compleet, kansen, schot gevangen en jammer, jammer, 5-3 vlak voor de pauze.

Positief denken, het moet nog kunnen vonden wij, tenslotte begon de derde periode met kansen. En reddingen van Jeff. Het werd 6-3. Jeff redde, weer straf, Jeff redde en 7-3. Compleet, weer straf, Jeff redde. Nog een straf erbij en Jeff redde, doch kon niet voorkomen dat het 8-3 werd. Ook raakten de Gijsies compleet. Het regende weer kansen en die werden deels benut. Let op! Drie en een halve minuut voor het einde 8-4, een doelpunt van Chris Lok, assist van Danny Kerstholt en Tjalling Stellema. En we waren er nog niet! Een halve minuut later 8-5 en die werd gemaakt door Danny Kerstholt, geholpen door Mike Groenhof. Nog wat kansen en nog wat reddingen van Jeff. Er was geen tijd meer om de schade in te halen.

Niet alleen de wedstrijd was afgelopen, ook de droom. De mijne bleek bedrog.

De terugreis leed er niet onder, met name de begeleiding had sterke verhalen. Zo ving ik zijdelings op dat je met dameslaarzen met hoge hakken ook kunt voetballen, bleek uit ervaring. Misschien ook iets voor op het ijs? Gewoon proberen!

De laatste wedstrijd van het seizoen zit er op. We mochten nog een keer weer naar huis, maar niet met de staart tussen de benen. Tenslotte was het GIJS team een klein team vergeleken met de massale uitbraak van Devils. En bovendien Jeff in het doel, natuurlijk staat 8 doelpunten tegen zielig, maar als je wist hoeveel er op het Groningse doel is geschoten, als enigszins mogelijk, hij kan niet alles alleen tenslotte: Jeff redt!

Red mij maar eens uit het diepe gat………… tot volgend seizoen lieve lezers!

Portenda

Website: www.portenda.nl Lees meer...

Vloeren kunst

Website: www.vloerenkunst.nl Lees meer...

Start-impuls

Website: www.start-impuls.nl Lees meer...

Siblu Meerwijck

Website: www.siblu.nl Lees meer...

Ron Haans

Website: www.ronhaans.nl Lees meer...

Heavy Crane Operators

Website: www.heavycraneoperators.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10