Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Drama in drie bedrijven

Een nachtje slapen en het is zo maar zondag 15 februari 2015. Verzamelen bij Kardinge teneinde in de bus te stappen en af te tuffen naar het westen des lands. Om precies te zijn mijn geboorteplaats (ik kan het ook niet helpen, schuld van pa en ma) Den Haag vanwege de inhaalwedstrijd Hijs Hokij Den Haag vs. GIJS Groningen. Je weet wel, toen dat ijs op 23 januari niet meewerkte in de hofstad.

In de bus werd de misselijke wedstrijd van zaterdagavond flink geëvalueerd. Saillante details kwamen mij ter ore. Maar wat het erge was, er raakten twee spelers ernstig geblesseerd van gebroken pols tot zware hersenschudding. Daarnaast waren er nog wat andere ontbrekers met prangende redenen, dus zat een klein doch select gezelschap in de bus. Ik treurde daarbij ook nog maar eens om dat leuke doelpunt dat na luttele seconden gescoord werd door een Gijsie op die 23e. Weg punt….

Een voorspoedige reis, dat wel. Tijdig in De Uithof, alwaar wij door het hek kropen, want je wilt toch naar binnen. Onze chauffeur zette zich op de tribune en kreeg een puck tegen zijn schouder. EHBO en gelukkig viel het mee, hij kon nog rijden. Tenslotte moesten we wel terug en lopen is zo ver.

Toen ik het handjevol Gijsies vergeleek met de massale opkomst der Hijsies sloeg de angst mij om het hart. Ik weet wel ouderdom komt met gebreken, maar niet alles is oud wat er blinkt en daar klamp ik mij dan maar aan vast. Als troost, lieve vrienden omringden mij in de hoop op een aardige wedstrijd……..

Jeff Honebeeke bevolkte het Groningse doel en het drama kon beginnen.

De eerste periode. Het spel was nauwelijks begonnen of GIJS kreeg straf. Knap hoor om in 11 seconden holding te plegen, zou mij niet lukken doch dat zal niemand verbazen. Hijs bedacht zich niet en scoorde PP 1-0, wel compleet natuurlijk. Nauwelijks tijd om op adem te komen en 2-0. Jeff kon nog een keer redden. Een echte kans en Hijs straf. Ik verkneukelde mij onterecht, in tegendeel, ze scoorden gewoon SH 3-0. Even moest de baan gereinigd, er lagen wat ongerechtigheden. Toen het proper was kon Jeff weer redden en even later licht aan de horizon! Zahir Hup maakte er 3-1 van, assist van Rodney Kuiper en Klaver Jan Middelweerd.

Straf Groningen en Jeff redde, een, twee, drie keer, compleet, en vier keer.

Weer straf GIJS en even later nog een erbij. Durf je wel joelde ik naar de speler van Den Haag die 4-1 ervan maakte. Weer straf Groningen en Jeff maar weer redden.

Gelukkig was het pauze om op adem te komen.

Zo begon de tweede periode met een restje straf. Dat liep goed af en compleet. Aan de goede kant een paar kansen, maar helaas. De verkeerde kant eerst paal en toen doel, jasses, 5-1. Dat ging Zahir Hup te ver en samen met Kevin Keijzer en Klaver Jan Middelweerd zette hij 5-2 op het bord. Nog een pracht kans, doch het doel verplaatste zijn doel en dus net niet. Enfin het werd 6-2, 7-2, 8-2, 9-2, 10-2, af en toe gelardeerd met een redding van Jeff en een paar straffen. Wat bleken die Groningers toch stout! En ik was in alle staten van ellende. Dan maar een paffertje opsteken in de pauze.

Met een restje straf belandden we vanzelf in de derde periode. Tja en wat denk je? PP 11-2 maken die Hagenezen en/of Hagenaars ervan. Een paar leuke kansen die niets opbrachten en ja hoor, 12-2. Een schot tegen de paal, een kans, een redding en 13-2, of het geen geld kost. Weer een redding en een straf voor het Haagje. Dat hielp, PP13-3, gescoord door Zahir Hup met assist van David Bartos. Dat staat toch al heel anders hè! Nou ja het werd 14-3. Nog wat reddingen, wat valpartijen en de beker was geledigd.

Het drama was ten einde. Gelukkig nog even gezellig een pilsje genuttigd met mijn ex-buurmeisje uit de tijd dat ik nog fris en fruitig was en aan de Aronskelkweg woonde. Ik heb altijd een zwak voor die bloem gehouden, doch nu woon ik tot volle tevredenheid in de buurt van molenwieken. Nog geen klap van gehad hoor.

In de bus waren de jongeheren zeer rustig, mogelijk getroost door een enkele versnapering. De oudeheren (dit is bij wijze van spreken en voor de vergelijking) hadden des temeer praatjes en gebulderlach. Veel kon ik niet van de leut verstaan, maar wat ik wel opving, want dat er een held op sokken bij bleek te zijn. Eens was de deur al op slot en kon hij kennelijk niet meer bij zijn muiltjes, haha. Verder ving ik op dat een manspersoon een garagebedrijf is gestart in zijn huiskamer, de motor wordt aldaar gerepareerd. Zo kom je nog eens wat te weten.

Een aantal malen heb ik de opmerking gekregen dat ik hier natuurlijk niet veel over schrijven kon. Nou hierbij weten jullie dan, je kunt mij de mond niet gauw snoeren.

En nu dat drama in drie bedrijven zo snel mogelijk vergeten………

Van Dekken

Website: www.elektriciengroningen.nl Lees meer...

DUSSELDORP

Website: Dusseldorp BMW Lees meer...

TSO Fietsen

Website: www.tsofietsen.nl Lees meer...

Kardinge horeca

Website: www.kardingehoreca.nl Lees meer...

KS Medical Group

Website: www.ksmg.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10