Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Pittige dames

Het is algemeen bekend neem ik aan, dat ik niet tegen een ijshockeyloos weekend kan. Ik word er trillerig en huilerig van en dat voorkwam ik zaterdag 3 januari 2015 door naar Kardinge te snellen. Daar was een interessante vriendschappelijke voorstelling van de Groninger Supps tegen GIJS Racoons. Nu ben ik soms een achtergebleven gebied dus was mij onbekend dat het ‘groepje’ van Jan Kerkhof de Groninger Supps was genaamd. Maar zo zie maar, nooit te oud om te leren. De Racoons zijn wijd en zijd bekend, het zijn de dames.

Een deskundige dame op de tribune vertelde mij een saillant detail. Een sup is een zetpil, dus supps is het meervoud ervan??? Hoewel zetpillen schaatsen toch niet? Of een enkeling misschien wel, de wonderen zijn de wereld nog niet uit……. Enfin, we zouden het zien.

En neem mij niet kwalijk dat ik partij kies voor de dames, dat komt omdat ik er zelf een ben. Nee, niet weer tegenspreken!

Maaike Stuiver verdedigde het damesdoel met als doel de puck uit het doel te houden.

De eerste periode begon met fraaie kansen voor de Racoons, en nog eens en alweer. Oei, toen ging ie bijna verkeerd, doch Maaike redde. En ja hoor, toen ging ie goed, in het goede doel dus. Bianca Schipper scoorde een prachtige 0-1. Ter verduidelijking de Supps waren de thuisclub. Ik brulde namelijk al gelijk, de ‘1’ staat verkeerd, nee ik was verkeerd, nou ja je snapt wel.

Jammer dat de zetpillen, oh sorry ik word een dagje ouder……, dat de Supps er 1-1 van maakten. Maar er volgden nog beeldige kansen voor de dames en dat beloofde wel wat. Toch ook enge momenten, maar het ging goed. Bianca Schipper had de smaak te pakken, van het scoren bedoel ik, en maakte er 1-2 van. En bijna weer, maar net niet helemaal.

Tot mijn grote opluchting bleek er politie aanwezig. Twee stuks maar liefst en dat geeft toch een veilig gevoel op zo’n lege tribune. Of het daardoor kwam, wie zal het zeggen, maar het werd 2-2. Heel dom werd naast mij opgemerkt, nou ja…… foutje maken we allemaal wel eens. Zo ook een Suppie, hij wist zijn plaats bij de face off niet. Gelukkig werd hij op zijn plaats gezet.

Maaike redde nog wat, een zetpil kreeg straf, ze raakten compleet en we mochten drie minuten pauzeren. Ik ging een frisse neus halen.

Tja, en zo miste ik dus een stukje van de tweede periode en je kunt je hielen niet lichten of er gebeurt wat. En gelukkig aan de goede kant. José Luikens maakte er een beeldige 2-3 van. Bovendien moest een Supp naar de strafbank. Kijk dat is nou vooruitgang. Misschien had ik buiten moeten blijven???

En zoals het zo vaak in het leven gaat, twee vechten om een been en de derde gaat er mee heen. In dit geval werd om de puck ‘gevochten’ in het nette hoor en een dame ging er mee vandoor. Wel een kans, maar geen punt helaas. Een afschuwelijke aanval op het damesdoel liep goed af. Maar omgekeerd idem dito en dat is minder natuurlijk. Een Supps straf bood mogelijkheden. Omgekeerd deden de heren een poging, maar zoals mijn buuv opmerkte ‘mannen kunnen niet richten’, dat hoor je wel meer maar dan in verband met de wc.

Er volgden nog wat kansen, maar het leverde niets meer op. Grote pauze.

Intussen was de politie vertrokken, er viel niets te beleven iedereen was braaf.

De derde periode begon opnieuw met een leuke kans. En nog een en nog eens. Wat veel erger was, de Suppies scoorden 3-3. Bah! Alweer kansen en een enorme KANS. Niks hoor. Wel rollebollen, waarop een snedige supportster riep ‘blij dat ik glij’. Da’s een goeie, die hou ik er in.

Een straf voor de Supps, doch de zetpillen (sorry, maar ik vind het zo leuk klinken) raakten schadevrij compleet. Aan weerzijden werd wat aan vangpuck gedaan, ook dat levert niets op. Een pracht kans der dames tegen de paal, een kunst op zich maar het drukt zich niet uit op het scorebord. Een dame straf, even later een heer. Alles raakte compleet. Een kans om te zoenen en even joelden wij ‘hoera’, doch aan de achterkant van het doel telt ie niet. Ohohoho, vanwege een kans, ohohohoho en het was afgelopen.

Op zich een fraaie uitslag in het kader der emancipatie. Het mag duidelijk zijn dat met een uitslag van 3-3 bevestigd wordt dat dames en heren gelijk zijn. En heren wees niet boos op mij vanwege die zetpillen, ik heb het toch goedgemaakt door jullie heren te noemen?

Een der heren, qua leeftijd tussen servet en tafellaken gezien de vele wat oudere koppies bij de Supps, merkte op dat het pittige dames waren. Hij kwam er wel wat laat achter vond ik persoonlijk. Maar wel een mooi compliment immers! Pittige dames!

Raadsma

website: www.raadsma.nl Lees meer...

CMS Groepsactiviteiten

Website: https://groepsactiviteiten-events.nl/ Lees meer...

Wolthers stalen steigers

Website: www.wolthersstalensteigers.nl Lees meer...

Sligro

Website: www.sligro.nl Lees meer...

Ship2Supply

Website: www.ship2supply.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10