Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

De ommekeer?

Ja bedankt, we hebben een voorspoedige thuisreis gehad vanuit Nijmegen. Dus stonden de heren van GIJS Groningen weer paraat op zaterdag 22 november 2014 om de Dolphin Eindhoven Kemphanen/NIJA te ontvangen. Druk gespeculeer natuurlijk vooraf aan de wedstrijd. Na vier verloren wedstrijden zakt de moed je wel in de laarsjes en jullie weten hoe slecht ik tegen hun verlies kan.

En dan, als je het niet verwacht, staande te zondigen (de peuk) voor Kardinge komt er een man aan. Ik ken hem wel, dus keek ik er niet van op. Maar dan……….. langzaam maar zeker zag ik een aureool om zijn hoofd komen en hij sprak mij aan. ‘Neem van een wijze man deze profetie aan, GIJS gaat dit keer winnen’. Ik zwaar onder de drukinkt, sorry indruk natuurlijk. Doen ze het of doen ze het niet? De toekomst zou het leren.

De tribune was behoorlijk gevuld, dus aanmoediging genoeg.

Jeff Honebeeke verdedigde het doel van GIJS. En nou er tegenaan, siste ik de boys toe.

Om bij de eerste periode te beginnen, even de goed kant op. Je weet wel richting goede doel. Heel even. Verkeerde kant, goede kant en zo vele malen heen en weer. Jeff werd belaagd, hoe het precies ging kon ik niet zien vanaf mijn plekkie, maar hij telde niet werd mij verzekerd. Wel GIJS straf. Nog eens net niet, gelukkig. Opgemerkt door een supporter ‘opening niet sterk, maar het komt wel’, een rasoptimist dus. Schadevrij compleet dat wel, maar even later 0-1. Neeeeee. Ja!

Een Kemphaan straf hielp niet. Weer straf GIJS en Jeff redde. Compleet. Toen mocht GIJS een penalty nemen. Misspoes. Jeff deed enkele malen aan vangbal. Een kansje, een opstootje, kleurenblindheid. Enfin, in deze periode bleef de schade beperkt tot 0-1, maar het spel wekte weinig verwachtingen.

Pauze, en ik sprak natuurlijk gelijk de profeet aan. Het kwam allemaal goed.

Voor zekerheid kocht ik mij een pilsje om de moed er in te houden.

Mij hart vasthoudend zette ik mij weer op de bank voor de tweede periode. Kans, noppes, nog een kans mis. En toen HOERA 1-1, een doelpunt van Wesley Timmermans, assist Chris Lok. GIJS probeerde het nog een keer, maar keepmans uit Eindhoven stortte zich met ware doodsverachting op de puck. Een Kemphaan kreeg straf en ik nam nog een slok. En of het daardoor kwam zal ik nooit te weten komen, maar GIJS maakte gebruik van PP, ze deden er nu dus wat mee, 2-1 gescoord door Danny Kerstholt, met behulp van Rodney Kuiper en David Bartos. Er volgden nog wat kansen, maar laten we eerlijk zijn, er werd niet altijd even zuiver gepasst. In ieder geval trokken de Kemphanen heel snel de stand gelijk, 2-2. Ik zakte bijna door de bank van ellende. Jeff bleef pucks vangen, er deed zich een kans voor om te zoenen, Eindhoven verwierf straf en nog eens. Het mocht niet baten. Het ‘bijna raak’ ging gewoon door en Jeff bleef redden, zelfs te midden van een kluwen spelers. Nog een straf voor Groningen en een Kemphaan die zich unsportsmanlike gedroeg en daarmee 10 minuten oogstte. Het was weer pauze.

Er werd mij een alcoholische versnapering van sterker kaliber aangeboden, maar dat ging mij te ver. Begrijpelijk dat men zich erop stortte, want verdriet moet je verdrinken zegt men. En inderdaad pils helpt niet echt, maar ik moest nog rijden en dan mag het niet van onze beste vriend.

OK, derde periode. Nog een restje straf en Eindhoven ook. Kans, GIJS weer straf. Waarom zijn die jongens zo stout vroeg ik mij af. Toch werd alles gewoon compleet. Jeff aan het redden. Weer straf voor ‘ons’ en even later nog een ernaast. Wij konden het niet helemaal volgen, nota bene 2 + 10 ook al voor unsports-enzovoort.

Groningen timde out. Weer compleet en wel de goede kant op. Opnieuw werd GIJS een penalty toegekend. Dat moet uitkomst bieden hoopten wij, alweer mispoes. Het eindsignaal klonk en overtime volgde.

Als ik ergens ongeschikt voor ben is het wel overtime. De zenuwen gierden mij door het lijf en ik snakte naar adem. Daar ging het los, kans mis, kans mis, kans mis. Na een kleine vier minuten, ik lag bijna in katzwijm, scoorde Danny Kerstholt het winnende doelpunt, 3-2, geassisteerd door Mike Groenhof en David Bartos. Voor mij vanuit de verte leek het wat gefrommel, er stonden zoveel spelers voor, maar zitten is zitten en daarmee incasseerden de Gijsies toch maar mooi twee punten op de ranglijst. Ik sprak nog even met de wijze profeet, hij had wel gelijk, ze hadden gewonnen! De ommekeer?

Wolthers stalen steigers

Website: www.wolthersstalensteigers.nl Lees meer...

Triumph Groningen

website: Triumph Motorcycles Gr. Lees meer...

Snowlimits

Website: www.snowlimits.nl Lees meer...

Milieudienst

Website: www.milieudienst.nl/ Lees meer...

Raadsma

website: www.raadsma.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10