Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Geen zure druiven voor de Bears

Zaterdag 18 februari 2012 speelden de Gijs Bears Groningen de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in Eindhoven tegen de High Techs.

Aangezien ik een berekend tiepje ben, had ik mij, natuurlijk met vele anderen, in de kans op de playoffs verdiept. Nu ben ik geen ster in rekenen, behalve zoals velen met mij, in het rekenen naar mijzelf toe, in ieder geval op ijshockeygebied. Of ik mijzelf ook ken………

In de eerste plaats moesten de Bears de High Techs om de oren slaan met een verlies. In de tweede plaats en daar komt het, ’s-Hhhhhhhertogenbosch diende de beide nog te spelen wedstrijden te verliezen. Met andere woorden de Zoetermeerse Panters zouden hen van het ijs moeten vegen en de bovengenoemde High Techs moeten hen met de staarten tussen de benen naar de kleedkamer sturen. Nu lijkt me dat laatste haalbaar, maar het eerste?? Ach de wonderen zijn de wereld nog niet uit en geluk moet je afdwingen immers. Ik weet wel een maniertje, een slaapmiddel in de thee der High Techs en eveneens in die der Bossche bollen. Oh, mijn laaghartige aard doet mij hele complot theorieën smeden, maar hoe krijg je het er in……… dat slaapmiddel dus. Hoewel carnavalsbier is ook een oplossing.

In Eindhoven aangekomen vielen wij met de neus in de boter, een algehele carnavalsstemming en dat deed dus hopen op bier in de benen bij bovengenoemde club. We troffen een stukje MNS ter plekke die een jolig toernooi in de benen hadden en ons sierden met een fraaie hoed, zodat wij niet al te erg nuchter Gronings over kwamen en ik natuurlijk als Haagse nuf.

De spelers werden onder hevig sirenegeweld op het ijs verwelkomd, kortom carnaval overal! Een gevuld Gijs Bears team en in het Groningse doel prijkte Tom Korte.

De eerste periode dan maar. Al heel snel straf voor een Bear, wat mij heel zuinig deed kijken. Een heldhaftige poging van de Bears om toch te scoren ging naar de Filistijnen, omgekeerd redde Tom zich het schompes . Schadeloos compleet en ik haalde even adem. Er werd stevig aan getrokken, waarmee ik het tempo bedoel hoor. Een dubieuze straf voor een Bear, gaf zelfs een objectief toeschouwer toe. Mooie kansen, mooie reddingen. Een schot van Eindhoven zat volgens ons net niet, alvorens door een speler de baan opgeschoten, volgens scheids wel, waarmee Eindhoven 1-0 verwierf. Wat doe je er aan? Niks dus, behalve je druk maken.

Tom werkte zich het leplazerus en met nog wat strafjes werd deze periode afgesloten.

In de pauze meende een deskundige meneer ons te moeten overtuigen dat het bovengenoemde doelpunt echt net raak was geweest, doch wij lieten ons niet ompraten.

De tweede periode begon met 2 minuten voor een Bear, maar zonder ellende raakten de Groningers compleet om vervolgens een domme straf op de hals te halen. Dat domme is natuurlijk niet door mij bedacht, daar ben ik te partijdig voor. De misselijke tegenpartij maakte misbruik en scoorde 2-0. Wel compleet natuurlijk, dat wel. Twee kansen, drie, vier en toen zette Siem van Sluijs dit om in tastbaar resultaat, 2-1, waarbij hij geassisteerd werd door Kenneth Keijzer. Af en toe kregen de High Techs ook wel eens straf en zodoende kon Klaver Jan Middelweerd de stand gelijk trekken, 2-2, assist Ricardo Dijkema.

Een beeldige kans, een slechte pass, nog een kans, bijna weer maar toch maar niet. Een kleine samenscholing liep met een sisser af. Een Bear trippelde en dat mag niet, dus straf. Aardig wat kansen, uiteraard voor Groningen, de kansen van de vijand vermeld ik niet. Eindhoven raakte wat gefrustreerd, een Techneut stortte op het ijs. Een en ander leverde zoveel straf op dat ik er niets meer van snapte. Hoofdzakelijk straf voor Eindhoven, dus echt er mee zitten deed ik niet. Mike Groenhof ook niet, want met hulp van Ricardo Dijkema scoorde hij 2-3 en dat was goed pauzeren!

Tom mocht gelijk aan de bak in de derde periode, want Eindhoven deed een aanslag op zijn en ‘ons’ doel. Dat hielp geen barst, want de Bears hadden de smaak te pakken! Danny Kerstholt maakte er achteloos 2-4 van, assist opnieuw van Ricardo Dijkema. Een Bear trippelde wederom, dus straf. Time out voor Eindhoven, want die waren zich natuurlijk rot geschrokken van dat 4e punt voor de Bears.

Als mogelijk gevolg daarvan maakten ze het Tom lastig, maar ondanks wat enge momenten werd er geen schade toegebracht. Een High Techser werd zo boos vanwege zijn toegekende straf dat de ijshockeygereedschappen om de oren vlogen, waarmee hij zich een vorstelijke straf op de nijdige hals haalde. Er stonden 7 minuten op het bord, de sheet geeft 25 + 2 aan, het zal mij een boerenmetworst zijn, goedgekeurd door de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen. Opnieuw trippelde een Groninger, is dat des Gronings of had de zebra een trippeloog?

Ook de Gijs Bears verwierven een time out. Bijna twee minuten voor het einde haalden de Eindhovenaren hun keeper uit hun doel. Niets kon hen van de ondergang redden. De eindstand werd dus 2-4 voor de GIJS BEARS UIT GRONINGEN!!!

Dat doet een oud mens goed. Helaas hoorde ik dat ’s-Hhhhhhertogenbosch gewonnen had van Zoetermeer, dus die hielden zich niet aan mijn mooie plannetje.

De Eindhoven High Techs, met de nadruk op HIGH, hadden het nakijken en dat terwijl hun coach voor aanvang der ondergang had opgemerkt dat het team uit Groningen een soort recreatie team was. Hebben die recreanten hen toch smadelijk verslagen! De druiven waren voor hen dus zuur.

Dat was prettig terugtuffen naar het hoge Noorden. De playoffs halen de Bears dus op het nippertje niet, maar het seizoen is wel heel mooi afgesloten. Ik zal daar nog veel aan terug denken als ik weer in dat diepe gat gezakt ben. Wel hoop ik daar dan in september weer uit te klauteren uiteraard!

Niet te vergeten, anders krijg ik moppers van een lange meneer die gisteren het deurtje mocht openen en sluiten, om klokke twaalf kreeg ik er nog een jaartje bij en werd luid toegezongen. Een andere dame in de bus had mij verraden………

Peter Kuil

website: Peter Kuil Lees meer...

Makelaardij Van der Veen

Website: www.makelaarharen.nl Lees meer...

I.D. Wonen

Website: www.idwonen.nl Lees meer...

greenledwalls

website: www.greenledwalls.com Lees meer...

Ron Haans

Website: www.ronhaans.nl Lees meer...

Doornbos

Website: www.doornbus.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10