Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Genieten!

Tjongejongejonge, de spannende wedstrijd van Gijs Bears Groningen tegen Nijmegen Devils stond op zaterdag 25 januari 2014 voor de deur. Dat wil zeggen de Devils stonden voor de deur van Kardinge en mochten natuurlijk naar binnen. De rode loper die ’s middags zo kleurrijk de ingang sierde en waar ik met koninklijke tred overheen schreed, zoiets loop je niet, was inmiddels weggehaald, maar dat heeft niets met de Devils te maken. De zenuwen gierden door mijn heksenlijf, doch het bericht dat Nijmegen vrijdagavond verloren had van NIJA Talent Team deed mij werkelijk goed. Dat was in ieder geval vast even genieten. En in blijde verwachting, overdrachtelijk gesproken uiteraard, betrad ik dan ook het ijspaleis.

En wie schetste mijn verbazing dat ik aldaar met figuurlijke open armen werd ontvangen als heks! Eindelijk erkenning van mijn capaciteiten. Hoe men dat mij duidelijk maakte? Nee, niet met van angst verwrongen gezichten. Mij gewerd twee pakjes echte heksendrop. Kijk, en dat noem ik nu gerechtigheid. Men vroeg zich wel af waarom ik niet met de bezem was gekomen, maar dat was uit voorzichtigheid. Het kon wel eens gaan sneeuwen. Wel, daar ging ondergetekende heks dus de mist in, nee de sneeuw in bedoel ik, want met die bezem had ik mooi de sneeuw kunnen wegruimen vond men. Tja daar zit wat in.

Kardinge was afgeladen, de tribune uiteraard. Velen waren naar de warm aanbevolen wedstrijd komen kijken en dat terwijl de sneeuw de wereld koud wit kleurde. Tom Korte bevolkte het Groningse doel, of wisten jullie dat al.

De eerste periode startte met icing. Dat is weer eens wat anders. Het betekende wel naar de verkeerde kant van de baan. Tom mocht gelijk gaan redden en ik sprak mijn heksen toverspreuk uit. Het hielp, want binnen vier minuten scoorde Zahir Hup in zijn uppie 1-0. Nog een leuke kans, maar verder hevige aanvallen op Tom, die er wel raad mee wist hoor. Groningen straf. Een linesman ging om, haha, da’s nog leuker dan een speler. Het ging allemaal net goed. Compleet. Een PP-tje voor de Bears betekende mis poes. De Bears konden niet tellen, nou dan weet je het wel. Kans afgewisseld met vangbal van Tom, bijna goed. Rakelings bijna verkeerd, de Devils hadden buiten Tom gerekend. Gedoe met de face off, volgens buuv was die te hakkerig geweest. Opnieuw dan maar. En gered van een wisse dood. De periode eindigde met een straf voor Groningen. Maar ok, wel 1-0 op het bord natuurlijk.

Pauzeren in de sneeuwbui.

Met een restje straf voor de Bears begon de tweede periode. Tom redde wat er te redden viel. Een leuke variatie op ‘Sarah je rok zakt af’, een der Bears zijn hoesje zakte af, broekhoesje om duidelijk te zijn. Tom ging verder met schade voorkomen. De puck ging hemelen, een stick vloog gebroken van ellende op het ijs. Doch binnen een minuut wist Danny Kerstholt er 2-0 van te maken, assist Ricardo Dijkema. Op gevaar af eentonig te worden, Tom ving en stopte enz. Alles met af en toe een kansje tussendoor. Heen en weer, weer en heen. Eindelijk zat de 3-0, opnieuw gescoord door Danny Kerstholt, nu assisten van Kevin Kuiper en Sebastiaan Snijder. De ene icing na de andere volgde en na een redding van Tom, de goede kant op en daar zette Zahir Hup 4-0 neer, assist Daan van Fessem en Klaver Jan Middelweerd.

Dat was leuk pauzeren……….. met een witte hoed op.

De derde periode. Om een open deur in te trappen, ijs is glad en zeker als het net gedweild is. Aldus ging een Bear er wel met de puck vandoor, maar toen lag hij op zijn snuffert. Alweer icing, dus verkeerde kant. Een stoute Groninger deed iets wat niet mag, dus strafbankje. Bijna een shorthanded puntje, net niet. En toen ging het weer van je weet wel en omgekeerd en ik een stijve nek. Beide goalies hadden werk aan de winkel. Voor de broodnodige variatie een knokkerijtje. Dat vroeg om ernstige beraadslaging, scheids ging zelfs de bank in om meer duidelijkheid te scheppen. Waar het op neer kwam, twee Devils en een Bear op het schavot. Een lachertje voor ons, de gestrafte Bear stond toen niet op het ijs liet ik mij vertellen. Dolle pret dus.

Enfin alles raakte compleet. Een kleine schermutseling mocht geen naam hebben, dus ook geen straf. Tom aan de slag, een mooie kans, doch wat in het doel verdween was slechts een kluwen spelers. Nijmegen zag kans de eer te redden 4-1. En daar moesten ze het mee doen.

Weer twee punten erbij en Nijmegen met de staart tussen de benen terug door de sneeuw. Het was een aardige wedstrijd om naar te kijken. Wel vond ik dat de Devils wat veel kansen hadden gehad, maar dat betekende anderzijds dat Tom geweldig gekeept heeft. Een deskundige legde mij uit dat Nijmegen minder goed kon scoren. Dat had de wedstrijd wel bewezen. Hoe dan ook, die overwinning was genieten!

Novateur

Website: www.novateur.nl Lees meer...

Raadsma

website: www.raadsma.nl Lees meer...

DUSSELDORP

Website: Dusseldorp BMW Lees meer...

KS Medical Group

Website: www.ksmg.nl Lees meer...

Quintus Five

Website: www.quintusfive.com Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10