Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

WK U18 2012 Nederland – Kroatië

Daar had ik mij nou reuze op verheugd. Dit keer was ik vergezeld van een mijner zonen die ook blij was weer eens ijs te ruiken, dus wat wil je nog meer. Wel dat mag duidelijk zijn, ijshockey zien. Daarbij kwam dat ik hem uitgebreid had opgestookt over de spannende wedstrijd van zondag die werkelijk de moeite waard was geweest. En dat viel nu een beetje tegen, want we bleken bij een soort circus te zitten. Ach, maar we hebben wel kunnen lachen tussen de tranen door, dat wel………
Kranig stoven de beide teams het ijs op zodat wij hoopvol uitkeken naar het vervolg.
Opnieuw vonden we Jan-Willem Groenheide in het Nederlandse doel. Omdat ik zo’n vreselijk gemakzuchtig tiepje ben, kort ik Nederland weer af tot Ned en Kroatië tot Kro. Dit laatste niet te verwarren met KRO, die een geheel ander doel in het leven stelt dan scoren in het ijshockeydoel.

Nog niet helemaal verontrust zagen we in de eerste periode Kro veel te veel met de puck er vandoor gaan. Icing bleek favoriet, enfin we lieten het allemaal nog opgewekt over ons heen komen. Zelfs dat Ned straf kreeg was zoiets van ‘komt wel goed’. Het kwam niet goed, want Kro scoorde het eerste doelpunt, 0-1 en we waren nog slechts 3.50 minuten onderweg. Kop op, Ned was tenminste weer compleet immers. Ja, heel even en toen niet meer, weer een boef op de strafbank. Gebeuk op het Ned-doel, mooi gered, zelfs een paar leuke kansen en ze waren schadevrij compleet. Helaas werd er een beetje een gewoonte van gemaakt zich de puck te laten afsnoepen. Maar Kro kreeg straf en die kans werd gegrepen, 1-1 door een schot van Reno de Hondt, met assist van Jordy Knoren en Sebas (je weet wel van de vorige keer) Snijder. Hoop gloorde! Ook heel even, want Kro maakte er schaamteloos 1-2 van. Kans en een dikke aanval verkeerde doel. Zat de puck nou wel of niet, dat is de vraag vonden de zebra’s en fors overleg volgde om te eindigen met de conclusie ‘hij zat niet’. Opgelucht ademhalen dus. Een vaag knokkerijtje, een leuke kans, een Ned straf en pauze.

De tweede periode begon dus met een flinke rest straf. Intussen waren wij minder optimistisch gestemd en het spel werd er niet beter op. Langzaam maar zeker trad men het circus binnen. Kro belegerde het Ned-doel met overgave een betere zaak waardig, doch ‘onze’ goalie hield stand. Het spel verruwde, doch verbeterde niet. Kro kreeg straf, maar mijn buurvrouw merkte snedig op ‘alsof dat helpt’. Helaas, dat deed het inderdaad niet. De periode verliep razend snel, met de nadruk op razend. Dit kwam voornamelijk doordat er nauwelijks gefloten werd. Wel gescoord helaas door Kro, en zo werd het 1-3 en dat terwijl er wel kansen voor Ned waren.
Wij hoopten van harte dat de heren billenkoek zouden krijgen in de pauze.

Een goed begin, van de derde periode weliswaar, is het halve werk en Ned deed een flinke aanval op het Kro doel, een goed doel dus. Er vloog slechts een Oranjeklant in het doel, geen puck. Even later een schot tegen de paal, dat hielp ook niet. De salto’s waren inmiddels niet van de lucht, wel erin natuurlijk. Een Ned-held stortte ernstig neer, maar krabbelde tenslotte overeind en zocht al snel het ijs weer op. Een straf voor Kro was het gevolg en een Ned speler trachtte de puck om het hoekje te wippen, hetgeen mislukte. Kans, kans, hij wilde er niet in, ook PP deed geen duit in het zakje. Er werd wat afgerollebold en opnieuw vlogen de spelers met enige regelmaat door de lucht. Dat gaf wel eens straf, dat wel natuurlijk. Hoewel wij intussen iets minder enthousiast waren over de opperzebra, vanzelfsprekend over een straf voor Ned, met het omgekeerde zouden we geen moeite hebben, al zou het slaan als een tang op een varken. Er vielen wat straffen over en weer en op een gegeven moment, een slecht moment dus, stonden 5 Kro’tjes tegenover 3 Ned-jes en dat was niet de ultieme bedoeling. Het liep goed af. Intussen vlogen sticks om de oren, vielen bosjes tegelijk op het ijs, kortom de circusvoorstelling won aanzienlijk aan kijkplezier, niet aan doelpunten. Echter een time-out voor Nederland leek te helpen. Goed twee minuten voor het einde scoorde Tony Ras een beeld van een doelpunt in het goede doel met assist van Tom Marx (niet Carl dus, die deed wat anders) en Joey Verreijen, 2-3. Zou het nog kunnen??? Nog 1,5 minuut , de Ned-goalie ontruimde zijn doel en ik kreeg de zenuwen, want ik kan niet tegen lege doelen anders dan die van de tegenstander. Het mocht niet meer baten………

Tja, dat was het dan. Het was een nogal fysieke wedstrijd met weinig overleg voor zover ik dat als leek kan inschatten natuurlijk. Slechts mijn omgeving bevestigde dit en dan volg ik blindelings. In ieder geval was het geen mooie wedstrijd en zeker veel minder van kwaliteit dan afgelopen zondag. Nog twee te gaan, dus maak je borst maar nat!
Helaas heb ik andere doelen, anders zou ik mij graag nog eens blind (figuurlijk hoor) staren op het goede doel……

Portenda

Website: www.portenda.nl Lees meer...

Excluvin

Website: www.excluvin.nl Lees meer...

Crowd Safety Company

Website: crowdsafetycompany.nl Lees meer...

Accuraat BV.

Website: accuraatbv.nl Lees meer...

Het Zinkhuys

website: www.hetzinkhuys.nl Lees meer...

Triumph Groningen

website: Triumph Motorcycles Gr. Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10