Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Op glad ijs!

We hebben allen de warme kerstdagen weer in de kouwe kleren zitten en enigszins tot inkeer en bijna vol goede voornemens mochten we op zaterdag 29 december 2012 weer op de kouwe planken zitten in Kardinge om daar gade te slaan de wedstrijd van de Gijs Bears tegen de Red Eagles ’s-Hertogenbosch. Dat kon een grote vangst betekenen, namelijk 6 punten bij winst vanwege het feit dat deze strijd dubbel telt. Dat zullen de Rode Eagles zich ook wel gerealiseerd hebben zo filosofeerde ik lustig erop los, dus maak je borst maar nat en hopelijk denken de Bears er niet te gemakkelijk over. Dienaangaande maakte ik mij dan al dagen tevoren zorgen hetgeen buitengewoon slecht is voor de rimpelvorming, hoewel eigenlijk zeer goed, maar dat heb ik liever slecht als je begrijpt wat ik bedoel. Ik verschuil mij dan ook zoveel mogelijk in vrouwvriendelijke belichting.

Enfin, laten we er een vrolijke bende van maken, dacht ik opgewekt toen ik richting Kardinge reed. Weliswaar werd ik bijna ontploft door een stelletje ongeregeld dat al met vuurwerk in de weer was. En dat terwijl toch velen levenslang flink gewaarschuwd worden vooral niet met vuur te spelen. Hoe dan ook daardoor opgewarmd repte ik mij het pand binnen alwaar ik eerst een neuswarmertje opstak om in de sfeer te blijven.

Het was een drukte van belang en navenante herrie. Maar daar we vorige keer klachten hadden over gebrek aan lawaai, moeten we vooral niet zeuren.

Tom Korte vonden we traditioneel in het Groningse doel. Een vrolijke Bear draaide wat pirouetjes en het spul kon beginnen.

En hoe! Wij schrijven de eerste periode. Ik dacht hardop ‘hup, hup’, waarbij ik niet direct aan de speler van die naam dacht, maar Zahir Hup trok het zich mogelijk  persoonlijk aan en scoorde toch maar mooi 1-0 binnen twee minuten, daarbij geassisteerd door Mike Groenhof. Kijk, zo gaat die lekker. De andere kant stelde (nog) niet veel voor, meende ik lichtzinnig. Maar na een paar heen en weertjes werd het 1-1. Niet te geloven, stotterden wij ontzet op de tribune.

Nog uit het veld geslagen dacht ik echt even niks, maar Zahir Hup maakte er rap 2-1 van, nu met assist van Jolke Balt. Ik stuurde een boodschap  figuurlijk naar boven  en letterlijk naar beneden voor een bedankje. Vanwege een opstootje kregen beide partijen straf, en even later nog een Bear erbij waar ik het per definitie niet mee eens ben vanwege mijn partijdigheid. De Eagles maakten misbruik van de situatie en scoorden 2-2. Vreselijk………. Het was duidelijk niet het spel van vorige week. Ondanks nog wat straffen voor de zuiderlingen, kwam er niets zinnigs meer uit voor de pauze.

Ik was niet de enige die danig in de war was, een rookvriendin zag van spanning het verschil niet meer tussen een pennetje voor haar ingewikkelde telefoon en een rietje, zo’n zuigding weet je wel.

De Bears hadden nog wel even PP en er werd wel een keertje geschoten, maar de puck ging hemelen. Daarna tegen de paal en nog eens bijna. Straffen links en rechts om de oren. Leuke, maar slappe pogingen, mis dus. Een straf waarvan wij met overtuiging wisten dat het niet expres was, nou ja ga maar door. Gedoe voor het verkeerde doel, paal, kans en knokkerij en dat betekende straf, voor de Eagles wat meer dan voor de Bears en daarvan werd gelukkig dankbaar gebruik gemaakt door Ricardo Dijkema met behulp van Zahir Hup, 3-2, oeoeoeoe. Een halve minuut later 4-2, weer een product van Zahir Hup, assist Mike Groenhof, Ricardo Dijkema, eheheh.

Een relletje, een onnodige straf voor een Bear en een Eagle die het zweet alvast mocht gaan afwassen. En verder jawel, bijna, bijna…………  en pauze.

Dreigde notabene de meneer van de 25 jaar oude schaatsen (hij mocht willen dat hij pas 25 was...) dat overtime nog steeds tot de mogelijkheden behoorde, dat ik een blaadje moest bewaren voor de notities daaromtrent. De schandvlek………..

Hoe dan ook de derde periode begon met een heel klein kansje. Er werd wat af gevallen, niet qua gewicht, maar het was Bambi ijs volgens een toeschouwer. De Bambi tijd ligt zo ver achter mij dat ik mij niet goed herinner of het beestje zich op glad ijs begaf.

Het was wat heen en weer gedoe, maar toch wist Zahir Hup er 5-2 van te maken, met assist van Kenneth Keijzer. Ik durfde weer adem te halen! Een Eagle gaf een kinnetje en dat betekende straf. Doe er wat mee jongens was mijn welgemeende advies. Nee hoor, niet doen, niet luisteren, wel een keer door het oog van de naald. Ging de puck ook nog een keer bijna in eigen doel, ik begon weer naar lucht te happen, net een vis op het droge. Prachtige kans, nee dus. Eagles richting verkeerde doel, een paar keer mis, en toen raak vanuit een rebound, 5-3. Jasses! Straf, kans, enfin de bekende riedel. De Eagles wilden een time out, dat kregen ze uiteraard. Ze haalden keepmans uit hun doel. Het mocht niet baten gelukkig en hij ging er maar weer in, keepmans bedoel ik. Einde verhaal, de wedstrijd dan natuurlijk, ik ben nog lang niet uitgeleuterd.

De eindstand bleef dus 5-3 en dat betekende dat het beoogde doel was bereikt, ZES punten binnen. Alleen we hadden een riantere uitkomst in gedachten gehad. Echter laten we niet zeuren! Het was geen flitsende wedstrijd en ook daarover moeten we maar niet meer emmeren. Het was een wedstrijd van verdwijnende pucks, gelukkig was de voorraad voldoende. En het was een wedstrijd van veel vallen en gelukkig weer opstaan. Kortom men bevond zich letterlijk en figuurlijk op glad ijs!!!

Na afloop konden de liefhebbers met de beentjes van de vloer tijdens het feestje in het restaurant, alwaar wervende muziek de stemming erin bracht. Het was druk en gezellig was het zeker.

Voor het komende jaar heel veel goeds toegewenst en

begeef je vooral niet op glad ijs!

Start-impuls

Website: www.start-impuls.nl Lees meer...

Warrior

Website: www.warrioreurope.com/ Lees meer...

KS Medical Group

Website: www.ksmg.nl Lees meer...

Snowlimits

Website: www.snowlimits.nl Lees meer...

Van Dekken

Website: www.elektriciengroningen.nl Lees meer...

Peter Kuil

website: Peter Kuil Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10