Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Het was voorspeld!

De verleiding was te groot, ik repte mij toch maar tussen twee afspraken door naar Kardinge op zondag 9 december 2012 om de North Seahawks het op te zien nemen tegen Amsterdam Shinny Club. Tjongejongejonge, shinny, dat heb ik even op moeten zoeken hoor, maar wikipedia weet alles dus ‘een informeel soort van hockey op het ijs’. En dat ook nog in clubverband, geen los verband dus. Enfin wat ik mij daarbij voor moet stellen???? We zullen het zien.

Trouwens nu weet ik nog niet of de hawks vogels zijn of heli’s. Laat mij toch niet langer in deze vreselijke onzekerheid………..

Wat ik een uitstekend idee vind is, dat vele piepkleine ukkies tot luierkindjes toe de wedstrijd mochten gadeslaan. Zo kweek je ijshockeyers en -sters. Dat is met de paplepel ingeven!

Ook nu werd een minuut stilte in acht genomen vanwege de dood van een scheidsrechter.

Nick Engelaar bewaakte het Groningse doel.

Al snel in de eerste periode mepte een Hawk de puck over het glas en nog wel in het verdedigingsvak en dat betekende delaying the game en dat betekent straf. Deze intelligente verklaring is natuurlijk niet van mijzelf, die is mij ingefluisterd door een deskundige mevrouw. Overigens maakte het geen bliksem uit, want Edwin Pijl scoorde gewoon shorthanded 1-0. Een goed begin is het halve werk immers.

Over de tegenstander werd uit de doeken gedaan, dat zij een vriendenclubje zijn mogelijk van klaverjassen. Er schaatste een (jonge)man, je weet het niet zeker met die hoofdbekleding, het kon wel een oude jeweetwel zijn, met een kinbeschermer. Blijkt uit de oude doos te zijn, van voor de oorlog werd mij bijgelicht. En dat terwijl ik toch ook nog net van voor de oorlogse kwaliteit ben,was ik er niet mee bekend (vanwege de luiers zal dat wel komen).

Wederzijds waren er kansen, een was eigenlijk een cadeautje voor de Hawks, maar mispoes. Het werd zelfs 1-1. Op het giebelbankje achter mij werd opgemerkt dat de Hawks straf moesten krijgen. We kwamen overeen dat het billenkoek moest zijn en ondergetekende werd gekozen om dit met een zweepje uit te delen in de pauze. Ze hebben het ongetwijfeld gehoord, want het werd 2-1, weer een schot van Edwin Pijl met assist van Jord Kiel. Rutger Havinga scoorde 3-1, geassisteerd door Michiel Waalboer en Jeroen Dijkstra. Er werd mij dringend verzocht te vermelden dat het Rutger’s eerste doelpunt was. Hierbij heb ik mij van mijn opdracht gekweten.

Duidelijk dat de straf niet door hoefde te gaan.

Drie minuten pauze.

Door een straf voor de Skinny’s scoorde Jord Kiel een PP doelpunt, 4-1, met hulp van Edwin Pijl en Jeroen Hummel. Het volgende doelpunt was een lachertje, want die sukkelde er heel rustigjes in, wel 5-1 natuurlijk op naam van Michiel Waalboer, assist Rutger Havinga. Twee straffen min of meer tegelijk boden de Amsterdammers de kans om er 5-2 van te maken.

Een mooi schot werd mooi gevangen door de goalie der Skinny’s, eerlijk is eerlijk. Dat ijshockeyers vindingrijk kunnen zijn bleek toen een zijn stick kwijt was. Met fraai voetenwerk nam hij de puck mee om hem keurig af te spelen aan een collega.

Overigens werd de doelbewaking voor de Hawks overgenomen door Robin Loesberg. Achteloos scoorde Jeroen Hummel 6-2, assist Edwin Pijl en Jeroen Dijkstra. De koek was nog niet op, Edwin Pijl maakte er 7-2 van met hulp van Jeroen Hummel en Martijn Cober.

Nu mochten we een kwartier pauzeren.

Daar maakte ik door mijn eeuwige geklep 20 minuten van, dus miste ik een beetje. Niet veel bleek, er waren geen doelpunten gevallen. Het derde doelpunt der Skinny’s was millimeterwerk, maar het werd toch echt 7-3.

Nu kwam eindelijk naar voren dat er een waarzegster achter mij zat op een van de giebelbankjes. Zij wist te vertellen dat de einduitslag 8-3 zou worden, uiteraard in het voordeel der Hawks. Dat was haar al ingegeven voor de wedstrijd begonnen was, dus dat moet wel echt zijn meenden de omzitters.

De Hawks gingen een paar maal door het oog van de naald, niet letterlijk hoor, je snapt wel de Amsterdammertjes deden er een schepje bovenop. Er vielen wat straffen, ook niet letterlijk uiteraard. Een samenscholing bracht beide partijen op het hout voor maar liefst 4 minuten ieder. Nog meer straf voor de Skinny’s hielp niet dat 8ste punt te maken. Hun goalie begon met aan- of uitkleden, het bleek aankleden te zijn. Straffen aan beide zijden. Niets hielp en wij begonnen ernstig te twijfelen aan de gave van bovengenoemde dame. De tijd begon te dringen……..

Eidoch, om precies 58.13 scoorde Jord Kiel 8-3, geassisteerd door Todd Noble en Richard Kraak!!!

Dat werd inderdaad de eindstand. Het was voorspeld! Onze waarzegster had gelijk gekregen en zij werd dan ook luid toegejuicht. Even later kregen de Hawks eveneens een staande ovatie. Volgens mij staan jullie gebeiteld op die eerste plaats! Oh en tussen twee haakjes, ik voorspel dat het zo blijft!

Snowlimits

Website: www.snowlimits.nl Lees meer...

Crowd Safety Company

Website: crowdsafetycompany.nl Lees meer...

Kardinge horeca

Website: www.kardingehoreca.nl Lees meer...

KS Medical Group

Website: www.ksmg.nl Lees meer...

Doornbos

Website: www.doornbus.nl Lees meer...

Data.Complete

Website: www.datacomplete.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10