Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Vogels of heli's?

Daar bevond ik mij notabene op zondag 2 december 2012 alweer in Kardinge en dat om een belofte in te lossen aan een der spelers van de North Seahawks om een stukje te schrijven over een wedstrijd van hen, in dit geval tegen de Kemphanen uit Eindhoven. Ik ga er klakkeloos vanuit dat die Eindhovenaren net als die van gisteravond bij het eerste team in de pan gehakt worden.

Laat ik nou toch steeds aan hawks denken als aan een vogel. Nu zijn ze dat natuurlijk wel, maar ook helikopters las ik op internet. Zijn de North Seahawks nu vogels of heli’s? Ze vliegen uiteraard beiden, dus op het ijs zal dat ook wel los vliegen. Ik zal ze serieus bestuderen als ze op het ijs staan en aan het einde van dit stukje geef ik aan de hand van de prestaties de uitslag.

Er waren toeschouwers dat spreekt, maar aandoenlijk was toch wel de jongste. Zij wist met grote stelligheid haar vader aan te wijzen en dat lijkt mij heel geruststellend. Bovendien was het aandoenlijke kleine mensje uitgedost in een ijshockeyshirt. Eveneens geruststellend voor de toekomst.

De Hawks, vergeef mij de korte versie, maar om jullie iedere keer weer uitgebreid neer te zetten……….., enfin de Hawks dus schaatsten tot de tanden gewapend het ijs op. De Eindhovense Kemphanen lieten even op zich wachten. Dat is wel heel chique natuurlijk. Robin Loesberg verdedigde het doel der Hawks.

De Kemphanen belaagden gelijk in de eerste periode het doel der Hawks behoorlijk, maar de rollen werden ook omgekeerd. Het ging was van de ene naar de andere kant. Kans, mis en bijna en kans die resulteerde in een penalty voor de Hawks. Zoals een Hawk betaamt, vloog hij dreigend op het goede doel af, jammer mis.

De Kemphanen timmerden wat meer aan het ijs helaas en dat bracht hen 0-1. Een uitval der Hawks veroorzaakte een botsing met de Eindhovense goalie, helm af en straf voor Groningen. Bovendien haalden die gozers hun goalie even van het ijs teneinde met 6 spelers te produceren, heel even maar. Zij oogstten een PP 0-2.

Compleet Hawks, even vergaderen en dat leverde weer een straf voor de Hawks op.

Een pauze van 3 minuten was even wennen, maar het lukte toch een peuk te verwerken in die tijd.

In de tweede periode maakte Eindhoven er al snel 0-3 van. Dat lieten de Hawks niet op zich zitten, 1-3 gescoord door Edwin Pijl, assist Patrick Blaauw. De kop was eraf dat was duidelijk, want Jord Kiel maakte er 2-3 van, geassisteerd door Todd Noble. En bijna weer, ik zat van enthousiasme te wippen op de bank, ik had hem, de puck dus, er wel zelf in willen meppen. Nou zou dat niet opschieten, want daar zou ik niets van bakken. De Kemphanen wilden wel wat bakken, doch Robin wierp zich met ware doodsverachting op de puck. Haha, lekker mis. Helaas even later raak voor de vijand, 2-4. Nog een mooie kans, geen punt.

Zo halverwege de periode werd Nick Engelaar de verdediger van de eer der Hawks. Opnieuw schoten die uit hun slof door een doelpunt van Edwin Pijl in zijn eentje, 3-4. Het kon niet op, want hij poogde het nogmaals. Hierbij  dermate gehinderd dat het een penaltyshot opleverde. En dat was raak, 4-4! Het scheelde maar een haar of er werd weer gescoord. Straf mocht niet deren, ze probeerden het weer die heren. De Eindhovense keeper ging er weer eens af, opnieuw straf Hawks, een bloedmooie kans, straf Kemphaan en pauze, maar nu 15 minuten.

Na 32 seconden in de derde periode schrok ik mij een hoedje. Eindhoven maakte er 4-5 van. Een gevangen kans der Hawks en een nieuwe kans bracht 5-5, gecomponeerd door Sabri Edskes, assist Jord Kiel. Nog een schot, oeiiiiiiiiiiiiiiiii en nog een door Martijn Cober, met behulp van Jord Kiel, dus 6-5.

Verder wat vallen en opstaan en bijna, nog eens bijna en toen ging ie er in, de puck dus, een schot van Martijn Cober helemaal alleen, 7-5. Er volgden weer straffen, te veel naar mijn smaak voor de Hawks, maar ook wel wat Kemphanen mochten op het hout. Edwin Pijl had echt de smaak te pakken, want hij scoorde in zijn uppie 8-5.

Gerommel voor het Groningse doel, de goalie plat, maar hij kwam weer overeind onder luid applaus. Een Kemphaan maakte er 8-6 van, maar toen waren ze uitgekakt. Een Hawk kwam min of meer gekwetst naar de bank, alwaar zijn luier werd opgehesen, althans dat merkte mijn buurvrouw op. Even later moest er kennelijk een brand geblust worden, want een waterfles werd in de broek geleegd.

Nog wat heen en weer gerollebol, wat knokkerij, wat straffen, wat reddingen, wat kansen. Kortom de eindstand bleef 8-6 voor de North Seahawks!

Heerlijk een overwinning voor het Groningse team en dan rij ik altijd lichter naar huis. De Hawks kwamen wat laat op gang, ze moesten wat opwarmen zeker (dus toch een heli?), maar toen was het dan ook van dik hout zaagt men planken. Tja en of het nou vogels zijn of heli’s, ik ben er nog niet uit. Misschien kunnen ze het mij zelf vertellen, want ik weet graag alles.

Sanidirect

Website: www.sanidirect.nl Lees meer...

TSO Fietsen

Website: www.tsofietsen.nl Lees meer...

Floris fietsen

Website: www.florisfietsen.nl Lees meer...

Doornbos

Website: www.doornbus.nl Lees meer...

SKWshop

Website: www.skwshop.nl Lees meer...

Start-impuls

Website: www.start-impuls.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10