Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Mijn gebrek…….

Na een goed nachtje slapen werd ik wakker met het gevoel dat er op zaterdag 21 december 2019 iets leuks stond te gebeuren. Oh ja, dat was ook zo, een feestje. Nu zijn er wel meer feestjes in het leven voor velen van ons, maar dit was wel heel bijzonder, want het ging om ijshockey. Wat wil je, 50 jaar! Het is niet niks. Van die 50 jaar heb ik er 30 meegemaakt. De feestende club heet GIJS!!! En dat werd ’s middags al uitgebreid gevierd. Hoge figuren bezochten de happening, zoals Theo van Gerwen e.d. Dus de hele dag evenementen en ’s avonds de wedstrijd GIJS Groningen 1 – UNIS Flyers Heerenveen. In het doel Dylan Tomas Koltai en vooruit met de geit!!!

Tja en dat was wat. Een bekende van GIJS was scheidsrechter, Jos Korte en we hadden alle vertrouwen in een goede fluiterij. De linesmen waren natuurlijk ook beste jongens daar niet van. Dus de eerste periode ging van start. Dan schrik je je toch een pukkel, de Flyers scoorden 0-1 in de eerste periode. Er waren kansen genoeg en ook heel wat reddingen. Er werden schoten gehouden door onze goalie, maar de goalie der tegenstanders was ook niet misselijk. Dus heen en weer en doe je best maar. Wat onenigheid en dat bracht een straf voor GIJS en twee stoute jongens, de Flyers twee straffen, GIJS een. Kortom PP doe er wat mee, nee dus. Sterker nog ook een Gijsie mocht nog effe uitrusten. Hoe dan ook wij gingen de pauze in met ‘houd de moed er maar in’.

Dat bleek terecht in de tweede periode, en die begon overigens 16 seconden te vroeg, dus dat moest over. Enfin de verkeerde kant, de goede kant. Het ging een hele tijd goed. Met kansen en enge momenten, maar Dylan stond zijn mannetje. Met veel heen en weer gedoe ging het verder. Straf voor een Flyer, tja PP wat doe je er mee. Niks dus. Maar Tomas Krukovski kon de stand toch op 1-1 brengen. Dus het kon nog alle kanten op.

Zo kom je vanzelf in de derde periode. Een tweetal straffen voor GIJS deden geen kwaad. Er waren volop kansen voor GIJS, maar Dylan kon ook niet stil zitten. Schoten op het goede doel, werden gehouden. De kansen vlogen om de oren, maar noppes. En toen wisten de Flyers er 1-2 van te maken, sterker nog, ze wisten niet van ophouden en 1-3 kwam op het bord. Nou ja dan maar een time out voor de Flyers. De goalie van GIJS uit het doel brrrrrrr. Time out GIJS. En helaas er was geen houden meer aan, een empty net was te aantrekkelijk voor de Flyers en het werd 1-4. De goalie van GIJS ging terug in het doel, maar dat trof geen doel meer.

Enfin, het was geen echt leuk besluit van de festiviteiten, maar daarom niet getreurd, het feest ging alsnog beginnen. Echter ondergetekende was zo verdrietig dat er niets meer te feesten viel en ik reed snikkend naar huis. Tenslotte kan ik het ook niet helpen, nou ja je weet wel, mijn gebrek……………

Hedi

 

Wolthers stalen steigers

Website: www.wolthersstalensteigers.nl Lees meer...

Bella Ciao Chalets

Website: bellaciaochalets.nl Lees meer...

XXL Nutrition

website: XXL Nutrition Lees meer...

DUSSELDORP

Website: Dusseldorp BMW Lees meer...

Siblu Meerwijck

Website: www.siblu.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10