Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Het leek soms wel circus!

Dat is toch wel heel grappig! GIJS Groningen 4 tegen GIJS Groningen 5 en wel op zondag 24 november 2019, uiteraard in Kardinge. Dichtbij dus, want hiervoor hoef je niet te reizen immers. Beide teams in de vierde divisie. De hamvraag is natuurlijk zijn deze heren aan elkaar gewaagd? Drie keer raden wie er naar toe gaat! Goed zo ondergetekende natuurlijk. Ik hoef niet uit te leggen waarom hè?

Uiteraard had ik op de NIJB site gekeken hoe de heren er voor stonden en wat bleek? GIJS 5 had nog maar twee wedstrijden gespeeld en GIJS 4 al vier, terwijl beiden evenveel punten hebben veroverd. Dan hoef ik dus ook niet uit te leggen wie mogelijkerwijs de favoriet is in dit geval. Wel nog even naar de samenstelling van de teams gekeken. Volgens de sheet was GIJS 5 is net zo’n groot team als GIJS 4, maar dat zegt natuurlijk niets. In ieder geval zijn het vast allemaal aardige heren. In dit geval moest ik natuurlijk absoluut onpartijdig zijn.

Kortom, ik zette mij op de tribune, plaats zat overigens en haalde mijn notitieboekje te voorschijn teneinde er een verhaaltje over te kunnen schrijven. Dat hield mij mooi van de straat!

Dan nu maar de goalies, GIJS 5 zette Kevin Krebs in het doel, GIJS 4 koos voor Teun Hazewinkel.

De eerste periode dan maar en die begon met een schot op het doel van GIJS 4, gehouden en met  wat straffen voor GIJS 5, waardoor zij toch effe met maar drie spelers voort moesten. Dat liep goed af, het werden er weer vier en toen vijf zonder schade. Schoten op het doel van GIJS 5 werden gehouden. Retour lukte ook niet en zo ging het een tijdje door. Heen en weer dus. Een straf voor GIJS 4 bracht ook geen schade. Oeps en toen kregen de Gijsies 5 de geest en schieten, schieten …… dat werd 1-0 door Peter Visser assist Rutger Havinga en Jord Kiel; 2-0 Weijer van der Putten alleen; 3-0 Ralph Heeringa ook in zijn uppie. Beide partijen nog een straf en de periode werd besloten met 4-0 voor GIJS 5, geschoten door Peter Visser zonder hulp.

Na een echte pauze van 15 minuten kon de tweede periode beginnen. GIJS 5 probeerde wat, maar mis poes, behalve een straf. Schadevrij compleet. Maar ook GIJS 4 oogstte straffen. Alles compleet, rollebollen, want zoals mijn buuv opmerkte, ze konden de rem niet vinden. Toen scoorde Jord Kiel 5-0 ook alleen. GIJS 4 was weliswaar een beetje stouter dan GIJS 5. Echter tenslotte kreeg ook GIJS 5 straf. Geen probleem, Rutger Havinga maakte er SH 6-0 van, assist Antons Prokopenko en Cedric Bösch.

En toen een kleine pauze van drie minuten.

Derde periode. Tjongejongejonge, die GIJS 4 heren konden er wat van, van straffen incasseren bedoel ik. Van unsportsmanlike conduct tot holding the stick tot abuse of officials, oh en tripping. Echter het weerhield hen niet SH 6-1 te scoren op naam van Gerard Muus, assist Henk Keijzer. Zo de eer was gered. Maar, Marcel Altepost redde de eer dubbel, hij maakte er 6-2 van in zijn uppie. Nog wat straffen, pogingen tot scoren en wat reddingen aan beide zijden. Vooral een fraaie redding door een schot van vreselijk ver weg door GIJS 5. Het einde naderde. En tot slot nog wat rollebollen, wat redden. En het einde was echt daar. Hihi lachen, leuke wedstrijd, het leek soms wel circus!

 

Milieudienst

Website: www.milieudienst.nl/ Lees meer...

Sanidirect

Website: www.sanidirect.nl Lees meer...

Start-impuls

Website: www.start-impuls.nl Lees meer...

I.D. Wonen

Website: www.idwonen.nl Lees meer...

SKWshop

Website: www.skwshop.nl Lees meer...

CMS Groepsactiviteiten

Website: https://groepsactiviteiten-events.nl/ Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10