Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Een afzakkertje genomen!

Met verlangen keek ik uit naar de zaterdag. Niet dat andere dagen niet leuk zijn, maar…………. juist, zaterdag 23 november 2019 was er een ijshockey wedstrijd in Leeuwarden oftewel Ljouwerd, van OrangeGas Capitals Leeuwarden 1 tegen GIJS Groningen 1, en het is intussen al om bekend ‘mijn gebrek ijshockeygek’. Dus wat deed ondergetekende die dag? Met rappe schreden naar Leeuwarden. Nou ja schreden moet absoluut figuurlijk worden gezien, want dat was slechts een klein gedeelte, zo van naar de auto lopen, uit de auto stappen op de betreffende parkeerplaats, naar de ijshal enzo. Dus de auto gepakt teneinde die schreden te kunnen maken. Nu was het een heel plezierige rit. Normaal gesproken vind ik wat langere (ach wat heet langere….) afstanden bar ongezellig zonder gezelschap. Dit keer had ik twee charmante jongemannen, spelers wel te verstaan als medereizigers. Zoals bekend noem ik geen namen, want in dit geval zou dat misschien mogelijk tot fikse jalousie kunnen leiden. Kortom, dubbel leuk dus.

Enfin mooi op tijd aangekomen, genoemde jongemannen moesten daar natuurlijk ruim op tijd zijn, want er gaat heel wat vooraf voor die lieden op het ijs staan. Maar ook ik heb mij best geamuseerd, want er waren meer zo tijdig aanwezig en dan is het leutig boven een bakkie leut. Heel fijn natuurlijk dat er aardig wat Groningers bleken te zijn om onze Gijsies aan te moedigen.

Gemakshalve noem ik de OrangeGas Capitals Leeuwarden 1 kortweg Capitals. En wat mij als leek(in) bijzonder voor kwam was het feit dat er maar liefst twee ‘echte’ scheidsen op het ijs stonden met natuurlijk ook nog twee linesmen. Kennelijk verwachtten de Friezen dat extra in dit geval nodig was. Enfin, je weet maar nooit immers…..

In ons Groningse doel vonden wij Dylan Tomas Koltai.

Leuk dat GIJS gelijk de goede kant op ging in de eerste periode. Oeps even maar hoor, toen werd het een beetje dreigend. Maar een redding bracht uitkomst. En wat deden de Gijsies? Gelijk retour en scoren! Bas Snijder maakte er 0-1 van, assist Dante Latumakulita. Jakkes een straf voor GIJS en dat bracht PP 1-1 voor de Capitals, een soort van in glijdertje nota bene. Daarom niet getreurd, want Dante Latumakulita scoorde 1-2 samen met Chris van der Vossen en Bauke Renze ten Hoeve. Of het nog niet genoeg was, en dat was het natuurlijk ook niet, maakte Bas Snijder gebruik van straf voor de Capitals, dus   PP 1-3, met als hulp Tim Bartels. Nog wat straffen over en weer en het werd pauze.

Ook de tweede periode begon goed, want Tim Bartels zette de stand op 1-4 samen met Kris Snijder. Maar toen begonnen de Capitals lastig te worden, 2-4 en 3-4. Kris Snijder vond het welletjes en scoorde 3-5 met assist van Tim Bartels en Bas Snijder. Er vlogen nog wat straffen om beider oren zonder verder schade aan te richten.

Je komt vanzelf in de derde periode en aanvankelijk verliep die zonder punten dan wel straffen. Doch halverwege ging het mis. Een straf voor GIJS, een punt voor de Capitals, dus PP4-5. Een time out voor Groningen en de handel kon weer verder. Jakkes, in de ogen der Groningers natuurlijk, het werd 5-5. Op het laatste nippertje nog straf voor GIJS.

Tja en die straf werd meegenomen naar de verlenging. En daar maakten de Capitals gebruik van. De eindstand werd 6-5.

Al met al waren er heel wat reddingen gepleegd door onze goalie. Nog wat nagebabbeld na de wedstrijd teneinde te wachten op de fris gedouchte mede passagiers. Ook wat babbels over de wedstrijd natuurlijk, niet iedereen was content met enkele fluitjes, bleek toen. Nou ja, het was niet anders en dan maar huiswaarts in de duistere avond. Wat ik wel grappig vond was, dat ik klokslag 12 uur de deur van mijn honk opende. Op de, naar mijn smaak droeve afloop, heb ik een beter smakend afzakkertje genomen!

Hedi

 

Hettema verhuur

Website: www.hettemaverhuur.nl Lees meer...

CMS Groepsactiviteiten

Website: https://groepsactiviteiten-events.nl/ Lees meer...

Uitvaartverzorging Uil

Website: www.uiluitvaart.nl Lees meer...

Sligro

Website: www.sligro.nl Lees meer...

Heavy Crane Operators

Website: www.heavycraneoperators.nl Lees meer...

Quintus Five

Website: www.quintusfive.com Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10