Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Vrijwilliger

Zo toe maar, een bijeenkomst in De Twee Provinciën teneinde meer vrijwilligers te werven en dat was op vrijdag 30 augustus 2019 in de avonduurtjes. Tja en dat geeft ondergetekende dan weer een pracht kans om te filosoferen. Wat betekent vrijwillig nou precies. Je bent vrij om willig te zijn? Zou iemand je kunnen verbieden om vrij willig te zijn? Nee natuurlijk niet, dan zou je niet meer vrij zijn. Kortom vrij is vrij belangrijk. Aldus had een respectabel aantal ‘willigers’ zich vrijwillig naar genoemd restaurant begeven teneinde eens ernstig na te kunnen denken over vrijwilliger zijn en dan mogelijk een belangrijke vrijwillige beslissing te nemen.

Na een korte inleiding door onze voorzitter Jacob van Gelder gaf deze het woord aan Hugo Luikens. Deze deed zijn uiterste best de aanwezigen te inspireren zich tot de noodzakelijke vrijwilligers te bekeren. Ieder kon zijn eigen sterke kant aangeven. Nu heb ik geen sterke kant, doch tikken kan ik vrijwillig wel aardig. Mijn fantasie laat ook niet altijd wat te wensen over, dus vrijwillig pleeg ik mij zo af en toe achter het masjien te begeven alwaar ik vrij ben om vrijwillig te tikken, hihi zoals nu. En de rest der bevolking is vrij om het al of niet te lezen, dat is boffen of niet soms?

Alleraardigst was natuurlijk van zo’n avond, dat je vele mensen ontmoet en er babbeltjes mee kunt maken en dat inspireert uiteraard geweldig, al blijf je natuurlijk vrij. Mijns inziens waren alle aanwezigen wel vrijwillig en kennelijk die avond vrij om er te zijn. Een goede zaak en ik ben razend nieuwsgierig hoe anderen de avond hebben ervaren en vooral hoeveel vrijwilligers zich gemeld hebben.

Uiteraard was ik zo vrij als een weet ik veel om mij opnieuw te melden voor het komende seizoen. Hoewel ik eigenlijk me niet zo vrijwilliger/ster voel. Wel vrij dat wel, maar ik doe het kletsen op papier cq website zo graag, dat het meer een enorm pleziertje voor mij is dan dat ik als vrijwilligster te boek zou moeten staan. Dat klinkt dan toch meer als een baantje, alhoewel dat zo natuurlijk niet gezien moet worden. Dubbel hoor, vrijwilliger/ster is ook een soort baantje dus eigenlijk, maar eerlijk is eerlijk, je hebt er vrij voor gekozen, en dat is met een ‘echte’ baan natuurlijk niet altijd het geval omdat het dan ook vaak om de poen gaat. Een vrijwilliger is vrij en niet afhankelijk van de centjes. Nu valt niet te ontkennen dat ook bij een vereniging een en ander niet zonder poen kan, maar die wordt anders vrij besteed en de vrijwilligers kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat er meer in de pot komt.

Overeind blijft: van groot belang is dat jullie vast ook iets belangrijks willen worden! Juist VRIJWILLIGER!!!

 

Uitvaartverzorging Uil

Website: www.uiluitvaart.nl Lees meer...

Hettema verhuur

Website: www.hettemaverhuur.nl Lees meer...

Bauhaus

Website: nl.bauhaus/ Lees meer...

SKWshop

Website: www.skwshop.nl Lees meer...

Marne mosterd

Website: www.marnemosterd.nl Lees meer...

Triumph Groningen

website: Triumph Motorcycles Gr. Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10