Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Het kon niet op!

Het was weer feest voor ondergetekende! Nee, niet jarig of zo, maar ook zondag 27 januari 2019 was er ijshockey te zien in Kardinge. GIJS5 ontving Hockey Dads Amsterdam teneinde de strijd aan te gaan. Wat een weekend, tja dat was dus mijn feestje. En zaterdagavond heeft mijn jongeman laten zien dat hij een avondje alleen kan zijn zonder de tent af te breken. Dus ik zo trots als een pauw en hem uitbundig geprezen. Maar misschien was ik daar iets te vlug mee, of hij kan niet uitstaan dat ik wel eens mij terugtrek in mijn kantoortje op de eerste verdieping van mijn riante rijtjeshuis. Ook mogelijk dat hij mijn vloerbedekking niet fraai vond. In ieder geval was hij begonnen die te verwijderen. Ik boos natuurlijk en hem ernstig toegesproken. Een kleedje over het gehavende deel gelegd. Hihi in een onbewaakt ogenblik had hij dat verwijderd en elders gedeponeerd. Enfin, de opvoeding gaat verder en ik hou mijn lezers nauwkeurig op de hoogte. En schiet nou eens op met het op de hoogte brengen van de wedstrijd van zondagavond. Sorry………. Ik noem de Amsterdammers verder Dads, misschien wel toepasselijk? Lees maar verder!

Nick Engelaar stond in het Groningse doel.

De eerste periode begon veelbelovend door gelijk een aanval op het goede doel, dat was mis, maar niet getreurd na slechts 30 seconden werd het toch 1-0, maker Peter Visser, assist Berd van der Veen. Nog wat meer kansen, een lat en drie minuten later raak, 2-0 Richard Krebs was de producent, assist Michiel Waalboer. De Dads en de Gijsies gelijk straf, dus er bleef evenwicht op het ijs. En de schietpartij ging verder met 3-0 door Vincent Orfgen, assist Rutger Havinga; 4-0 en toen een grapje, hij ging in het doel en sprong er weer uit, desalniettemin 5-0 beiden door Antons Prokopenko met Jerry Miller en Vincent Orfgen. De periode werd besloten met 6-0, dit keer door Richard Krebs in zijn uppie. Nog een schot gehouden. Drie minuten pauze.

Een aanval op het Groningse doel ging net goed in de tweede periode. Even later 7-0 door Iwan Beukeveld, geholpen door Peter Visser en Bradley Venema. Een straf voor Dad en Michiel Waalboer benutte die PP8-0, assist Rutger Havinga en Richard Krebs. De Dads waren nog een paar keer stout en zodoende scoorde Iwan Beukeveld PP9-0 met Michiel Waalboer en Rutger Havinga. Dad tripte, dus weer PP en die benutte Klaas Lutgert, 10-0, assist Antons Prokopenko en Jerry Miller. Of het nog niet genoeg was? Nee, Diederik de Vink maakte er 11-0 van  samen met Jerry Miller. Echte pauze.

De derde periode begon spannend hoor. Buuv en ondergetekende werden getrakteerd op een ‘schuine’ mop over rimpels en zo begon die periode dus met gelach. Oei straf GIJS, niet om die mop natuurlijk. Maar SH kon ook vond Berd van der Veen samen met Bradley Venema, dus 12-0; 13-0 was van Richard Krebs met Bradley Venema; 14-0 deed Vincent Orfgen in het zakje, assist Michiel Waalboer;  15-0 kon niet uit blijven  vond Rutger Havinga, assist Jerry Miller en Antons Prokopenko. Een straf voor GIJS en Dad benutte die 15-1 waarmee de eer tevens gered was. Nog wat straffen over en weer. De Dads konden niet tellen en dus werd de wedstrijd besloten met PP16-1.

Zo dat was niet niks. Niet direct een spannende wedstrijd zoals de lezer al zal vermoeden, maar winst is altijd leuk en in dit geval: het kon niet op!

Uitvaartverzorging Uil

Website: www.uiluitvaart.nl Lees meer...

Staallokaal

Website: www.staallokaal.nl Lees meer...

Het Zinkhuys

website: www.hetzinkhuys.nl Lees meer...

Marne mosterd

Website: www.marnemosterd.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10