Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Eindelijk

Bijna zeven maanden ouder strompelde ik met trillende pootjes van emotie de ijshal binnen. Eindelijk weer een ijshockeywedstrijd! En dan zeg ik tegen mijzelf verrukt ‘hoera vijf maanden ijshockey’ en het is zo voorbij.  Nou ja, aangezien ik van plan ben honderd te worden, sorry hoor, kan ik nog even vooruit. Dat wel natuurlijk. Zo blijf ik ook volleyballen heb ik mijzelf beloofd al moet het met een rollator op den duur. Wij creëren dan gewoon een nieuw team het ‘rollatorrecreantenteam’. Iets voor ijshockey misschien?

Nu was ik al enige tijd met ijshockey bezig, de theorie dan van het besturen. Inmiddels loop ik al een halve eeuw mee in besturen, maar niets is te vergelijken met ijshockey en dit mag zeer breed gezien worden, zolang jullie mij het maar niet breed uitmeten.

Een opgeleukte hal straalde mij tegemoet. Mooi werk Kardinge! Iedereen was er weer, dat is ook zo fijn. Zoals mijn rookvriendinnen, die gelukkig immer net zo slecht zijn als ik en de peuk nog met genoegen consumeren. Het is nodig om een stukje spanning te compenseren vind ik persoonlijk.

Het betrof ‘slechts’ een oefenpoging tegen Eindhoven High Techs, maar dat kan ook spannend zijn. Wat officieus gedoe, niet om het echie, maar zeker wel een krachtmeting, ook breed hoor. Een teamindeling was mij niet tevoren bekend, dus bleef het wat gevogel wie wat deed. Ach en dat kun je ook breed zien niet waar? Het is tenslotte een teamsport en daar schiet mij dan een wijs woord, nou ja wijze woorden, te binnen die een jongeman eens in mijn oor fluisterde toen ik opmerkte dat het jammer was zijn doelpunt niet goed was genoteerd. Hij had het dus gemaakt, maar vond dat onbelangrijk want het ging er om dàt het gemaakt werd voor het team en niet door wie. Of hij ook had begrepen waar het om ging!

Gek hè dat krijg je als je een oude dame wordt, je gaat terug kijken. Oei, ik hou op anders krijgen jullie nog rode konen……….

Tom Korte verdedigde het Groningse doel. Het eerste fluitje werd al na 9 seconden gefloten, dus dat beloofde wat. Een wilde kudde stortte zich  rap op het Eindhovense doel, maar behalve kansen had het nog niet veel om de hakken. Even schoot ik in de stress, bij ijshockey ben ik af en toe een echte stresskip, ik zag Tom uit zijn doel gaan en snapte even de situatie niet. Mijn buven hielpen mij er bovenop. Er volgde een straf voor Eindhoven, niet verkeerd natuurlijk. Even later ook voor Groningen, wel verkeerd uiteraard. Tot overmaat van ramp een penalty voor Eindhoven, maar mijn magische mis-geroep wierp vruchten af, hij was mis.

Na een heel gedoe voor ons doel vloog de meute richting goede doel en daar kwam ie dan  eindelijk, 1-0 voor Gijs Bears geproduceerd door Rijan Berends, met assist van Alwin Assenberg en Patrick Dineen. Nog een kansje, helaas in het handje.

Op een overheerlijk balkon rookten wij ons peukje, om vervolgens weer op de bank plaats te nemen en te aanschouwen dat men de verkeerde kant op ging, op het ijs dan natuurlijk. Maar…… na bijna 1,5 minuut zat ie aan de goede kant, dus 2-0 voor Groningen. Een doelpunt van Kevin Kuiper, assist Klaver Jan Middelweerd en Ricardo Dijkema. Om even later gevolgd te worden door een lullig tegendoelpuntje, 2-1. De High Techsers leken even gevaarlijk te worden, heel even maar. Tegen de lat van het goede doel telde niet. Even later kregen er twee boeven straf, van iedere partij een en dat houdt de zaak in evenwicht. Beiden compleet zonder  schade.

Na een hevig geworstel en geklungel van de verdediging volgens mijn omgeving, want ik heb er natuurlijk geen verstand van, 2-2.

Straf voor Eindhoven had mijn fiat en bijna zat de puck waar hij hoorde m.i., echter de Eindhovense goalie wierp zich met ware doodsverachting achterover op de puck. Er ontstond een knokkerijtje, wat een straf voor Groningen opleverde. Toen alles compleet was kreeg Eindhoven een dubbele straf, uitstekend gezien van scheids. Dat leverde 3-2 op door goed werk van Rodney Kuiper, assist Kenneth Keijzer en Siem van Sluijs.

Pauze om bij te komen van de emoties.

De derde periode bracht al snel 4-2, de puck leek aanvankelijk niet mee te werken, maar gleed er toch heel dom alsnog in. Hij kwam op naam van Alwin Assenberg, geassisteerd door Jolke Balt en Kenneth Keijzer.

Doel los, is doelloos. Deskundig weer vastgezet. Wat rommelig gedoe, straf voor Groningen en compleet, leuke kansen en nop, tegen de lat door Eindhoven (hoera). Een Gijsie kreeg straf en daar waren wij het niet mee eens, dat gebeurde nogmaals. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik het nooit met straf voor Groningen eens ben en altijd voor de tegenpartij, maar mijn buven stonden naast mij in deze.

Eindhoven timde out en vervolgde de wedstrijd daarna compleet en de Gijs Bears slechts drie spelers, even later vier en schadevrij compleet. Met behulp van één verdediger kon Tom de opmars der Brabanders niet beletten te scoren, 4-3. Met genoegen zag ik dat Eindhoven opnieuw straf bekwam, daarna Gijs nog een keer met minder genoegen, de Eindhovense goalie eraf en weer erop (het ijs dus). Het bleef bij 4-3, een overwinning voor Gijs Bears.

Daar word ik zo jolig van, van winnen bedoel ik! Voor ik het vergeet en moppers krijg, ik heb dit stukje geschreven met assist van Carola en Astrid, mijn buven annex rookvriendinnen. Waar ik mijn kluts kwijt was, vonden zij hem terug. Over rode konen gesproken in mijn introotje, die kreeg ik nu al. En jullie maar raden……. Het had met broodbeleg te maken, ook breed inzetbaar.

Het was een leuke opsteker voor de jongens, want ik begreep dat Eindhoven al een aantal oefenwedstrijden achter de kiezen had en dit was voor Gijs Bears de eerste en de laatste. Volgende week om het echie. Dus er tegenaan heren!

Radio nl

Website: www.radionl.nl Lees meer...

Start-impuls

Website: www.start-impuls.nl Lees meer...

Vloeren kunst

Website: www.vloerenkunst.nl Lees meer...

Marne mosterd

Website: www.marnemosterd.nl Lees meer...

CMS Groepsactiviteiten

Website: https://groepsactiviteiten-events.nl/ Lees meer...

Doornbos

Website: www.doornbus.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10