Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Statistisch

Zaterdag 19 november 2011 speelden de Gijs Bears Groningen een uitwedstrijd in Utrecht tegen IJCU Dragons Utrecht. En natuurlijk reden we daar eerst gemoedelijk per bus naartoe.

Genoeglijk en ook smakelijk, want er wordt door een der begeleidende heren tegenwoordig voor happen en snappen gezorgd, hetgeen nadrukkelijk toegejuicht wordt. Zo werd de goegemeente genoemde dag getrakteerd op een stukje huisvlijt van deze veelzijdige heer. Een verrassende kleur zorgde voor enige twijfel over de bestanddelen. Een tulband, die hij niet op zijn hoofd had begrijp me goed, van groene kleur waarvan al gauw werd verondersteld dat er dope in zat.

Verder uiteraard de normale gang van zaken, zoals een gezakt peil en een gestegen stemming. Er vlogen zakjes en ballen door de bus, want we hadden geen tafel. Ik had geen idee waar ze het over hadden………

Aangekomen in Utrecht troffen wij nog meer supporters waarvan één een serieuze studie had gemaakt van de kansen. Zo kon hij ons vertellen dat Gijs Bears volgens de statistieken moest winnen. Daartoe toonde hij lange berekeningen op papier uitgewerkt, zodat wij tenslotte (het duurde wel enige tijd) overtuigd waren van de waarde der uiteenzetting.

Het inschaatsen gaf mij geen enkele hint. De muziek was godallemachtig luid en een teambegeleider, dezelfde die de cake bakte, was opnieuw vindingrijk. De tape kon ook gebruikt worden om de oren dicht te plakken. Het flatteerde hem zeer.

Dit keer vonden wij Jeff Honebeeke in het Groningse doel en hij lustte de Dragons rauw. Een naast familielid van hem, ik noem geen namen, was zo zenuwachtig dat ze een tandenstoker opknaagde, alsof de cake niet genoeg was geweest!

Het gejuich bij opkomst der Gijsies was luid en duidelijk, de Dragons hadden wat te vrezen.

De eerste periode dan maar. De Dragons begonnen onmiddellijk met een aanval op het Groningse doel, maar dat was doelloos. De spelers deden mee, maar de klok niet dus daar moest iets hersteld worden. Dat lukte snel.

Een mooie kans werd gevolgd door straf voor Utrecht en voor de Bears, die helaas blijk gaven van niet tot vijf te kunnen tellen. Nog een Dragon erbij had mijn volle goedkeuring. Mogelijkheid, helaas mispoes en even later opnieuw mispoes. Ik werd er katterig van. Jeff troefde een brutale draak af die probeerde te schieten. Omgekeerd meenden wij stellig dat de puck terecht kwam in het goede doel. Nee dus. De Utrechtse doelverdediger had een foefje uitgevonden, hij ging gewoon op de puck liggen. En bijna…….. Mijn afkeuring ‘eikels’,  variatie op truffels deed mijn linker buuv in hilarisch gelach uitbarsten. De rechter buuv meende in de scheids een schildpad te zien. Zij was zeer gefixeerd op de blauwe lijn, moedigde dan ook herhaalde deze oplossing aan. Bovendien sprak zij een mondje over de grens, want haar instructies werden veelal in het Engels toe geroepen.

Helaas moesten wij met lede ogen aanzien dat het 1-0 werd voor Utrecht.

Pauze en opwarmen in de mist buiten, want die ijsbaan is toch koud…….

Na enig geworstel met mijn nieuwe telefoon, want ik wil de achterban toch op de hoogte houden, zaten wij klaar voor de tweede periode. Het duurde niet lang of het verlossende woord werd geschoten door Mike Groenhof met assist van Kevin Kuiper, 1-1. De Bears kregen straf en daar waren wij het eensgezind niet mee eens. Het veroorzaakte wat enge momenten maar ze raakten schadevrij compleet. Utrecht straf, zo hoort het ook. Buuv, de rechter, was zo nerveus dat zij zichzelf begon op  te eten,  zij begon met haar tong.

Mooie kans tegen de paal, en nog één, niet ertegen trouwens en nog een en weer en straf voor Groningen. Jeff had het erg druk met vangbal en zo, hij had het uitstekend in de hand.

Met gelijke stand de pauze in.

In de derde periode meende Utrecht er gelijk met de puck vandoor te moeten gaan. Dat lieten de Groningers niet op zich zitten. Een kluwen voor het juiste doel voorkwam een doelpunt, maar even later was het raak, 1-2 gescoord door Ricardo Dijkema met assist van Klaver Jan Middelweerd. Heerlijk, heerlijk! Een paar schoten leverden niets op, wel werden de Bears beloond met een straf. Dat maakte geen donder uit, want twee Bears vlogen de goede kant op en na een mooi staaltje van samenwerking scoorde Danny Kerstholt na een  pass van  Klaver Jan Middelweerd 1-3! Dat was genieten. Utrecht wilde gelijk een time out, ze waren zich vast rot geschrokken. Een Bear werd gemeen gecheckt, maar krabbelde gelukkig overeind. Het leverde de Dragons een flinke straf op. Inmiddels waren de Bears compleet  om  onmiddellijk weer gestraft te worden, dat schoot niet op.

Twee mooie kansen gingen verloren omdat ze niet hadden gewipt volgens buuv links. Nog eens de paal en opnieuw de paal. Utrecht straf, Groningen straf met bloed. Mooie poging met vangbal.

De laatste paar minuten kostten mij vele jaren en grijze haren. Dat laatste is op te lossen, maar het eerste…….. Utrecht compleet voerde een laatste krachttoer op en nam Jeff op de korrel. Dat lukte 2-3. Groningen compleet. Nog 11 seconden, Utrecht nog eens straf en het aftellen begon…………..GEWONNEN!!!

Men verschilde van mening over de kwaliteit van de wedstrijd, overigens van beide teams. Mij zal het allemaal een worst zijn die ik toch niet eet vanwege mijn consequent vegetarisme, als ze maar winnen. Jeff verdient zeker een compliment, want hij stond als een cerberus in het doel en de Dragons moesten van goeden huize komen om hem te passeren. Dat konden ze dan ook maar twee keer.

Statistisch en in het echie hebben ze gewonnen!

Vanavond tegen Den Bosch, hoe zit dat trouwens statistisch?

Quintus Five

Website: www.quintusfive.com Lees meer...

Gjaltema

Website: www.gjaltema.eu Lees meer...

IDNO > webdesign

Website: www.idno.nl Lees meer...

SKWshop

Website: www.skwshop.nl Lees meer...

Het Zinkhuys

website: www.hetzinkhuys.nl Lees meer...

Ron Haans

Website: www.ronhaans.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10