Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Op het nippertje

Al weer een week voorbij. Het is op zaterdag 26 november 2011 als de Gijs Bears uit Groningen Eindhoven High Techs ontvangen in Kardinge.

Altijd wat lastig om een introotje te bedenken als er thuis gespeeld wordt. Je mist de grappen en grollen van de heenweg. Maar aangezien men zegt dat humor op de straat ligt, ben ik maar een tippeltje met mijn hond gaan maken. Onderweg overwoog ik de statistieken, echter ik ben niet erg statistisch aangelegd, dus dat schoot niet op. Ik neigde wat naar een depri trekje omdat de High Techs een plekkie hoger staan dan de Bears en een wedstrijd minder hebben gespeeld. Anderzijds, dan kun je natuurlijk hevig onderuit gaan en zeker op glad ijs. Intussen gleed ik bijna uit vanwege een fooi die een voorganger van Rex uitdagend op het trottoir had gedeponeerd. Wat humor op straat? Dat zal die van mij nou nooit doen. Ik loop al 8,5 jaar gewapend met een poepzakje, voor Rex uiteraard, en ik heb het nog nooit gebruikt, alweer voor hem natuurlijk, en niet omdat ik daar te lui voor ben of vies uitgevallen, nee gewoon omdat deze jongen goed is opgevoed en zich uitsluitend onder diepe struiken ontlast.

Enfin, weg zorgelijke gelaatstrekken en wie weet gaan die High Techs wel echt onderuit.

Alle spierwitte tanden bloot gelachen, nam ik plaats op het hout van Kardinge. Dat het klamme zweet mij in de handen stond, zag niemand gelukkig.

Tom Korte verdedigde het Groningse doel.

Eindhoven ging er gelijk met de puck vandoor in de eerste periode. Tom kwam uit zijn doel en bezorgde mij daarmee al onmiddellijk een hartverzakking. Hoewel, alles ging goed. Een paar jolige kansen voor de Bears leidden tot niets. Maar ook ‘het technische hoogstandje’ uit de lichtstad had kansen zonder resultaat. Het tempo was aanzienlijk, het pingpong gehalte eveneens.

Met vallen en opstaan ploeterde men verder op het ijs. Na bijna 14 minuten volgden de eerste straffen. Eindhoven kreeg er een extra bij, dus vijf tegen drie moest toch iets moois brengen. Nou mooi niet. De tegenstander raakte gewoon compleet. Wij constateerden, zeker gezien de mogelijkheden die er waren, dat de vijandelijke goalie te goed was. Maar ook Tom stond niet duimen te draaien, trouwens lastig met die grote beklede jatten. Ik haal maar opnieuw de wijze woorden van een rookvriendin aan ‘er moet meer gewipt worden’ en dus niet in het handje van keepmans mikken ter verduidelijking.

Bij een verwoede poging der High Techs werd Tom geveld en leek even aan het ijs vastgeplakt te zitten. Gelukkig krabbelde hij overeind en hernam zijn plek in het doel. Tot mijn grote verbazing, maar wie verbaast zich daar nu nog over, kregen de Bears een straf. Hoe zuur kan het leven zijn……….

Zonder doelpunten werd er gepauzeerd.

Met nog een leuk stukje powerplay voor de Groningers startte de tweede periode. Intussen zagen wij een Bear naar de kleedkamer strompelen, da’s niet best vonden wij. Groningen straf en de Eindhovenaren maakten er danig misbruik van door te scoren, 0-1. Gatver. De kansen bleven komen voor de Bears. Er volgde een schermutseling voor het goede doel, twee snoodaards op het schavot, alles compleet. Gefluit voor icing en wij besloten eensgezinds dat het geen icing was.

Eindelijk, eindelijk werd de mooie kans in winst omgezet, 1-1, zo het hoekje om. Om het hoekje van de doelpaal bedoel ik uiteraard want Danny Kerstholt kon uitermate levend de ovatie in ontvangst nemen voor treffer. De periode werd voortgezet met kansen en straffen en zelfs 5 Bears tegen 3 Techneuten. Bijna rolde de puck in het verkeerde doel, gelukkig bijna en niet helemaal.

Na wat prietpraat in de pauze zetten wij ons voor de derde periode op de tribune.

Viermaal zagen de Bears kans icing te schieten, zodat ik viermaal de zenuwen kreeg of de face off wel door hen gewonnen zou worden. Het duurde ruim zes minuten voor ik enigszins rust meende te krijgen door een schot van Danny Kerstholt, assist van Kevin Kuiper en Rijan Berends, 2-1! Nog een kans werd vangbal. Opnieuw oproer in de tent en toen begonnen de straffen in omvang toe te nemen. Men roughte, spearingde wat af na enige overleg.  Alles raakte compleet en het was duidelijk dat onze helden vermoeid raakten. Een paar maal icing, een paar maal bijna en time out voor Groningen. Het zette geen zoden aan de dijk voor de Bears: kans, kans, mis, mis. Ook Eindhoven kwam niet verder dan een speler in het Groningse doel. Forse straffen o.a. abuse of officials vlogen om de oren in plaats van doelpunten (voor de Bears uiteraard).

Vijf seconden voor het einde verliet de goalie van Eindhoven zijn stek en wat niemand verwachtte cq hoopte (van de supporters en ongetwijfeld spelers van Gijs) gebeurde, 2 seconden voor het eindsignaal scoorde Eindhoven de gelijkmaker, 2-2…

De verlenging met vijf minuten werd vrijwel opgesoupeerd, want na maar liefst vier kansen voor de Bears en na time out voor Eindhoven scoorde Jolke Balt het verlossende schot, 3-2, geassisteerd voor Danny Kerstholt.

Dat betekent dus twee punten in het laatje voor Groningen. Het was spannend, zeer spannend met een hoog tempo, maar het was ook rommelig en de wedstrijd verdiende geen schoonheidsprijs. Maar wie maalt daar nou om, winst is winst immers. Thuis heb ik gelijk een kleurspoeling genomen, jullie snappen wel waarom. Niet? Wel vanwege de grijze haren natuurlijk!

Vanavond tegen Tilburg. Zet hem op witte muizen, oh nee bruine beren!

Portenda

Website: www.portenda.nl Lees meer...

TSO Fietsen

Website: www.tsofietsen.nl Lees meer...

Joy radio

Website: www.joyradio.nl Lees meer...

Hettema verhuur

Website: www.hettemaverhuur.nl Lees meer...

SKWshop

Website: www.skwshop.nl Lees meer...

KS Medical Group

Website: www.ksmg.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10