Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

IJspret in Mokum

Op zondag 15 november 2015 mocht GIJS Groningen 1 naar Amsterdam alwaar zij opgewacht werden door Amstel Tijgers Toekomstteam om de kunsten te vertonen. Er zijn inmiddels wat toekomstteams, maar ja je moet naar de toekomst kijken en dat deden we dan maar. Het busje kwam in een afschuwelijk motregentje aanrijden en maakte het de spelers zo gemakkelijk mogelijk door dicht bij de uitgang te parkeren. Dus geen natte pakken, op weg naar Joure alwaar twee onmisbare spelers werden ingeladen om verder te tuffen naar Mokum vanwege de ijspret. Ach en dat krijg je op mijn leeftijd, je kijkt terug en dan zie ik mijzelf weer ijspret hebben op de bevroren Valkenboskade in het Haagje. Daar mocht ik in 1946 leren schaatsen op klompjes. Bestaan die noch? Nou ja klompen wel, als bekeerde Groningse heb ik wel meegemaakt dat we op de tribune voor boeren werden uitgemaakt en die lopen wel eens op klompen tenslotte.

Maar aangekomen een warm plekje opgezocht, wat versnaperd en naar de baan. Daar moest nog gedweild worden, dus de doelen aan de kant, waarbij de meneer die de doelen verplaatste onderuit ging en wij erg moesten lachen, leedvermaak heet dat. Weinig publiek, maar wij juichten voor honderd, voor de Gijsies uiteraard.

De nieuwe uitshirts werden gedragen, de kleuren kwamen overeen met de Amsterdamse, maar dan omgekeerd. Het leek mij toch lastig voor de scheidsen, maar die redden zich er wel mee.

Stefan Vespa in het Groningse doel en de strijd kon los branden.

De eerste periode, effe de verkeerde kant, maar na 38 seconden was het al raak. David Bartos scoorde 0-1 hihi. Wat gerommel voor het Groningse doel, maar Stefan stopte mooi. En oeps, daar werd het 0-2 door een schot van Tim Bartels en bijna weer raak. Maar na ruim vijf minuten was het echt zo, Romeo Stroosma maakte er in zijn uppie 0-3 van. Er werd wat geglibberd op het gladde ijs, Stefan redde nog een keer en klokke 7.41 scoorde Zahir Hup 0-4. Bekomen van de lol, 8.10 minuten en 0-5, nu weer door Zahir. Krijg nou de pip zullen de Tijgers wel gedacht hebben, want 8.32: 0-6 door Dante Latumakulita. Van ontreddering lagen er twee sticks op het ijs, maar die werden wel opgeruimd hoor. Stefan had het druk, Mokum werd wakker. Er volgden twee straffen voor GIJS. Daarom niet getreurd, Zahir nam wraak door 0-7 te scoren als laatste punt in deze periode. Wij mochten pauzeren in de warme buitenlucht.

De tweede periode bracht een nog sneller doelpunt als in de vorige periode, na 37 seconden 0-8 door David Bartos. Gaan we zo door, vroeg ik mij af. Nu ben ik gek op punten voor GIJS, dus van mij mocht het. Echter het leek of ze iets in de thee hadden gehad, ja thee natuurlijk, maar het spel was niet wat het was. Terwijl ik de indruk kreeg dat de Tijgers misschien wel op de blote billen hadden gekregen, die waren actiever. Kansen volop, maar het kreng wilde er niet in, zelfs PP daar deden ze niets mee…….. Stefan stond van zessen klaar en redde heel wat. Ongeveer halverwege de periode werd Stefan afgewisseld door Bo Ossewaarde. Dat inspireerde de Tijgers kennelijk, want het werd 1-8. Straf voor hen bracht Jasper Huizenga voor het goede doel en raak hoor, PP 1-9. Een kwartiertje pauze.

Bo mocht gelijk gaan redden in de derde periode. Een kans leverde niets op, tot na bijna drie minuten Fenno Mulder een duit in het zakje deed, 1-10. Nog geen twee minuten later scoorde Joop Uchtman 1-11! Er volgden meer kansen, maar de Tijgers vond ik ook gevaarlijk worden, echter daar wist Bo wel raad mee, ze piesten dus steeds naast de pot. En ik maar vlassen op een 12e doelpunt, vraag me niet waarom, want die 11 was ook mooi. Romeo heeft dat vast opgevangen, want in de laatste minuut zette hij 1-12 op het bord. Nog een strafje voor Groningen maar in die drie seconden werd er geen boter meer uitgebraden.

Zo, dat was weer binnen. Wel moet ik opmerken dat de 2e en 3e periode niet de kwaliteit leverden die ik van ‘onze’ jongens mag verwachten. Anderzijds wat moet je nou met nog meer punten, gun de tegenstander ook wat al is het er maar eentje.

Als we allemaal maar ijspret hebben, al is het in Mokum.

Oh en voor ik het vergeet, volgende zaterdag de 21e wordt het zeer spannend in Kardinge, want GIJS speelt tegen Tilburg 3 en die staan vlak achter hen in de pikorde. Dus gun jezelf ijspret en dan dichtbij!

Assists: Tim Bartels (2x); David Bartos (1x); Romeo Stroosma (3x); Danny Kerstholt (3x); Bauke ten Hoeve (1x); Dion Kunst (1x); Joop Uchtman (1x); Dante Latumakulita (1x); Fenno Mulder (1x)

Raadsma

website: www.raadsma.nl Lees meer...

Milieudienst

Website: www.milieudienst.nl/ Lees meer...

Joy radio

Website: www.joyradio.nl Lees meer...

Kaap Hoorn

Website: www.kaaphoorn.nu Lees meer...

I.D. Wonen

Website: www.idwonen.nl Lees meer...

Fortune coffee

Website: www.fortune.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10