Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Oei…… dames

Wat dames? Nou kijk, op zaterdagavond 24 oktober 2015 in Kardinge: dames! Samengevat in het Nationale Vrouwen Team en zij mochten het opnemen tegen het eigen 1e team van Gijs Groningen. Gijs mocht laten zien hoe je met Vrouwen (met een hoofdletter) hoort om te gaan, niet checken dus. Verder wel winnen als het enigszins kan, want we leven nog steeds in een mannenwereld. Althans dat denken de mannen meestal, ik moet wel een beetje voorzichtig zijn, anders mag ik misschien nooit meer met het busje mee. Een ding is zeker, weer voorzichtig………. , meestal hebben vrouwen meer verstand van diepvries enzo. Dit wordt een emancipatiestrijd jongens en meisjes!

Tja gaat het mij om te winnen? Solidariteit ten aanzien van de vrouwen of mijn tomeloze zucht naar ijshockeywinst voor de Gijsies. Aan het einde van de avond zullen we het weten!

Maar eerst moest er waardig afscheid genomen worden van een belangrijke dame van het Nationale Vrouwen Team, t.w. onze Groningse zwangere José Luikens. Namens de N.IJ.B. werd zij lovend toegesproken, doch ook het betreffende team deed een duit in het zakje en zij werd voorzien van een bloemetje en een trofeetje.

Stefan Vespa stond in het Groningse doel. Assisten weer onderaan vermeld, anders leest het zo lastig.

Om vooral enige zekerheid te scheppen draafde de linesman nog even met de boor langs de doelen, ter voorkoming van tippelen. Toen kon de eerste periode beginnen met een kans op het goede doel. Een dame op de tribune merkte fijntjes op dat er nu niet gewipt mag worden, ter verduidelijking mijnerzijds met de puck. Ik zal maar niet vertellen wat er nog achteraan kwam, maar het had te maken met in stand houden van de bevolking.

Na ruim drie minuten wist Zahir Hup 1-0 te scoren. Bij wat valpartijen waren de fraaie opmerkingen weer niet van de lucht. Na nog wat kansen werd het 2-0, nu een product van Bas Snijder. Het spel werd vervolgd en nota bene kreeg een dame straf, zij haalde een kerel onderuit, oftewel zij tripte. Het leverde niets op voor Gijs, sterker nog Gijs kreeg straf. Geen enkel probleem, SH 3-0 door een schot van Danny Kerstholt. Effe later compleet, maar nog één seconde later alweer straf, hihi ze konden weer niet tellen! Een flinke aanval op het Groningse doel, geen schade. Achteloos scoorde Fenno Mulder daarna SH 4-0 met onderstaande hulpen.

Zo vallen we vanzelf in de tweede periode. En keeperwissel voor Gijs, Bo Ossewaarde mocht nu het Groningse doel verdedigen. Dat deed hij al snel door een aanval der dames af te slaan. Wat heen en weer, een schot op het goede doel gevangen, een Gijsie door de knieën voor een dame, wat kansen. Gijs kreeg straf, want een dame chargingen mag natuurlijk al helemaal niet. Stefan redde en Gijs raakte compleet. Weer kansen voor Groningen, die tenslotte uitmondden in 5-0, geschoten door Zahir Hup. Nu waagden de dames zich ook aan een keeperwissel. Opnieuw straf voor Groningen, want volgens buuv pleegde hij ‘duwing’ en je duwt geen dames immers. Alweer SH op naam van Danny Kwerstholt, 6-0. Even later had een dame een kerel flink te pakken en dat betekende straf voor haar, doch schadevrij raakten ze compleet. Volgens een buuv werd het een beetje houthakken. Nou ja nog wat kansen, de Nat. keepster raakte de stick even kwijt en zo werd het gewoon pauze.

Gijs begon de derde periode zo snel mogelijk met een straf, maar het liep goed af. Al gauw wist Mike Groenhof 7-0 te scoren. Straf voor een dame, waarop de woorden van een supportster volgden ‘wat een heks’. Had ik daar toch mooi, nee lelijk, concurrentie, wel een soortgenoot natuurlijk! Gijs ging verder met kansen en dat betekende PP 8-0, weer op naam van Mike Groenhof. Nog geen minuut later zette Guy Kunst 9-0 op het bord, nou ja dat liet ie doen natuurlijk.

Eindelijk wist de tegenstander de eer te redden, 9-1. Dit doelpunt was van Maree Dijkema en dat vermeld ik speciaal omdat zij tenslotte een Groningse is, dus de eer komt ook een beetje in het noorden terecht. Nog niet bijgekomen van deze eer of het werd 10-1 door een schot van Romeo Stroosma. Teder boog een Gijsie zich over een dame, maar even later gebeurde het omgekeerde. Gelijke monniken gelijke kappen was mogelijk het uitgangspunt.

Nu had het scheidsrechter opperhoofd een broertje in het Groningse team en dat broertje kreeg straf. Erger nog het broertje zei iets stouts tegen zijn grote broertje en dat betekende douchen. Wij toch wel lachen hoor en een compliment, want scheids was niet partijdig. De dames deden nog een poging, maar dat bleef bij een poging en werd gelardeerd met een glijpartij. Uiteindelijk wisten de dames de eindstand op 10-2 te brengen.

De heren hebben uitstekend hun best gedaan om niet te checken dat moet gezegd. Wel vroeg een dame op de tribune zich af waarom de dames op het ijs geen rokjes droegen. Ik zat met mijn mond vol tanden, gelukkig maar. Om mij heen hoorde ik melden dat het een leuke wedstrijd was om naar te kijken, mogelijk juist omdat er niet gecheckt werd. De liefhebbers van knokkerijen kwamen natuurlijk niet aan hun trekken. Persoonlijk vond ik dat de dames flink van leer trokken, maar, en nu het uur van de waarheid, ik was blij met de winst.

Oei……. dames, sorry!

Assisten: Fenno Mulder (1x); Mike Groenhof (1x); Wesley Zoutman (2x); Tim Bartels (1x); Danny Kerstholt (4x); Jasper Huizenga (2x); Bauke ten Hoeve (1x); Dante Latumakulita (1x); Romeo Stroosma (1x); Zahir Hup (1x);

Siblu Meerwijck

Website: www.siblu.nl Lees meer...

Excluvin

Website: www.excluvin.nl Lees meer...

Warrior

Website: www.warrioreurope.com/ Lees meer...

Sligro

Website: www.sligro.nl Lees meer...

Snowlimits

Website: www.snowlimits.nl Lees meer...

Data.Complete

Website: www.datacomplete.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10