Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Hoop doet leven!

Zaterdag 10 december 2011 bevond ik mij wederom vol goede hoop op de tribune van het ijspaleis van Groningen. Aardig wat supporters liepen te hoop en  hoopten een mooie wedstrijd te zien van Gijs Bears Groningen tegen Hijs Hokij Den Haag.

De hoop des vaderlands en vooral van de Groningers begaf zich moedig en ongetwijfeld vol hoop op het ijs om eindelijk weer eens een overwinning binnen te halen. Het inschaatsen gaf mij niet veel hoop, maar dat zegt immers niets. De Bears waren niet meer zo erg onderbezet, 15 spelers en 2 goalies boden goede hoop.

De coach oogde minder blauw, dus dat moest allemaal goed kunnen gaan, meenden ook mijn rookvriendinnen. Wij hielden de hoop erin en dat was maar goed ook……

Tom Korte mocht in het Groningse doel de vijandelijke aanvallen afslaan, dus dat gaf ook al hoop voor de toekomst.

De eerste periode deed ons al rap de hoop in de schoenen zinken, want op een haar na zat het eerste doelpunt in het verkeerde doel. Een retourtje gaf even goede hoop, maar heel even en toen ging het al mis. Na 48 seconden scoorden het Haagje 0-1. De Bears kregen een kans op een presenteerblaadje, doch de puck wilde er niet in. Jongens wordt wakker het zonnetje is al op, riep ik verschrikt, wat overigens een flagrante leugen was want de zon was allang onder. Misschien hielp het toch vaag, want vaag schoot de puck langs het Haagse doel. Het bekende verhaal, kansen dat wel, punten ho maar.

Een straf voor Hijs gaf mij hoop, maar schadevrij raakten zij compleet. Tom redde beeldschoon van een tweede tegenpunt. Een Bear kreeg straf en het was pauze.

In de pauze werd de toestand natuurlijk uitgebreid besproken. Een bevriend echtpaar beloofde elkaar over en weer frikadellen. De een als er gewonnen werd, de ander als er verloren werd en zo komt er dus altijd wat te eten op tafel. Wel besloten alle rookzondaren vooral hoop te houden.

Dus hoopvol zaten wij klaar voor de tweede periode. Het had al snel gekund, maar het lukte niet. Wel weer compleet. Een paar mooie kansen achter elkaar en nog een paar en dan de puck in het verkeerde doel, hopeloos 0-2.

Mooi schot van de Bears, een leuke rebound, alles mis en even later 0-3. Alweer hopeloos, want een minuut later was het 0-4. Ik had echt geen hoop meer op een goede afloop.

Tom verliet het doel, Jeff Honebeeke nam het over. Wij besloten unaniem dat het niet Tom zijn schuld was, de verdediging had nogal eens verstek laten gaan. Ik heb er uiteraard geen verstand van, maar luister immers graag naar mensen die meer weten, dan kun je nog wat leren.

Jeff haalde zich vrijwel onmiddellijk 2 minuten straf voor roughing op de hals. Vanzelfsprekend mocht een ander daar voor gaan zitten, want anders is je doel leeg en dan is er helemaal geen hoop meer. De Groningers raakten compleet en Den Haag kreeg straf en nog een erbij. Als dat niet lukt……… nee dat lukte niet.

Tenslotte de derde periode, ik had geen hoop meer. Weer kansen, eindelijk nam men de goede raad van mijn buuv ter harte namelijk meer wippen, echter er werd teveel gewipt, namelijk over het doel en dat is doelloos. Net toen ik alle hoop op had gegeven, raak! Mike Groenhof scoorde 1-4, met assist van Kevin Kuiper en Ricardo Dijkema, trouwens een PP-tje. De eer was tenminste gered.

Kans mis enz. Wat straffen aan beide zijden, geen schade. Wel schade toen men compleet was, 1-5. Ach, je weet wel, de duivel schijt altijd op een grote hoop!

Een time out voor Groningen moest soelaas bieden, hopeloos, het hielp niet. Nog wat enge momenten en een snoezige redding van Jeff en het was afgelopen.

Hoop doet leven, zegt een fraai spreekwoord, maar dat is dus ijdele hoop. Hoe groter hoop hoe beter, werkt dus ook niet, want ik heb me toch een partij gehoopt!! Heel knap en dat verdient een compliment, vond ik dat er enige malen tegen de paal werd geschoten. Dat is precisie werk, dat zou extra punten moeten opleveren en dan hadden de Bears gewonnen. Ik geef onmiddellijk toe dat het stijltechnisch geen hoogstandje is om zo vaak hetzelfde woord te gebruiken, maar zo vaak mis schieten is ook niet mooi!

Enfin, zolang er leven is, is er hoop!!!

Portenda

Website: www.portenda.nl Lees meer...

IDNO > webdesign

Website: www.idno.nl Lees meer...

SKWshop

Website: www.skwshop.nl Lees meer...

Data.Complete

Website: www.datacomplete.nl Lees meer...

greenledwalls

website: www.greenledwalls.com Lees meer...

Novateur

Website: www.novateur.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10