Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Ruitentroef

Om te beginnen een heel goed en sportief 2012 voor iedereen, niet alleen mijn lezers.

Op zaterdagochtend 7 januari 2012 sprong ik, zo als mijn aard met zich meebrengt, vrolijk en olijk vroeg uit bed, want ik zou ’s middags naar Kardinge gaan om de bus te pakken die richting Dordrecht zou tuffen, alwaar wij wedstrijd van Gijs Bears Groningen tegen de Dordrecht Lions konden begluren en dan kun je voor die tijd nog een boel doen en ook de boel natuurlijk.

Altijd ben ik vroeg uit de veren, want als je jong bent is het al jammer om je jonge leven te verslapen, maar als je oud bent is het helemaal zonde, zoveel tijd heb je niet meer. Naast mijn bed gestaan begint voor mij het dolle leven onmiddellijk. Indertijd tot grote ergernis van mijn nageslacht, want die waren niet gelijk wakker en dan is een jolige moeder niet waar je op zit te wachten voor je ontbijtje. Nu staan zij op eigen benen. Hoewel dat is natuurlijk een onwijze uitdrukking, want hoe kun je in hemelsnaam op de benen van een ander staan. Stel je voor, ik vraag aan bijvoorbeeld mijn overbuurman ‘mag ik vandaag op jouw benen staan?’, hij ziet me aankomen.

Voor zover ik kon beoordelen schaatsten alle Bears op hun eigen benen, een enkele poging op die van een ander mee te liften daar gelaten. Nu moet ik wel opmerken, dat de Gijs Bears er stevig aan moeten trekken in deze laatste 1,5 maand, want ze staan bijna onderaan. Dat heeft grote voordelen, want je kunt nooit hevig meer naar beneden duikelen. Ik denk echter steeds met weemoed aan het moment dat ze op de tweede plaats bivakkeerden, heel eventjes……. En je ziet maar weer, alles heeft twee kanten, want toen vielen ze heel hard naar beneden.

Wat de busreis betreft valt niet veel te melden. Wij hadden een nieuwe chauffeur, die zich voorstelde als Niels van Katwijk. Om misverstanden te voorkomen, wij gingen naar Dordrecht hoor.

In het doel vonden we Tom Korte, maar voor de spelers aan de bak konden……….

brak een ruit en wel die voor de officials en op officials moet je zuinig zijn, daar lopen er niet zoveel van rond. Behulpzaam werden de brokken van het ijs geveegd en tenslotte het glas vervangen. Da’s dat.

Dordrecht had maar liefst vier lijnen, de Gijsies 12 spelers. Maar ach er kunnen toch maar vijf spelers tegelijk op het ijs dacht ik positief. Volgens mijn buuv troffen de teams de enige scheidsrechter met een ingebouwde airbag. Veiligheid voor alles!

Echt waar toen begon de eerste periode, dachten wij. Jawel heel eventjes en toen deed de klok raar. Samenscholing rond de klok en hij schoof naar 3 minuten, naar 1 en toen naar 10, er werd 2 minuten straf genoteerd voor de Lions overigens, alles op 0, het bleef gelukkig 1e periode. Inmiddels was het 21.00 uur geworden. Even liepie, toen 3 minuten en eindelijk op 1 minuut kon de handel verder.

Dordrecht trachtte een visitekaartje af te geven, maar Tom was de baas tot tweemaal toe. De kansen keerden en vise versa. De Bears too many men, dus straf, maar volgens onze chauffeur die vol belangstelling de wedstrijd volgde, was dit een blunder. Ik was het er gloeiend mee eens dat spreekt.

Tom had het behoorlijk druk. Het enthousiasme der Lions was zo groot dat een speler bij een poging te scoren zijn handschoen er achteraan stuurde. Dat hielp natuurlijk niet. Een Lionstraf hielp trouwens de Bears ook niets. De Bears een terechte straf volgens buuv, schadevrij compleet. Dordt kon ook niet tellen, straf.

Pauze.

Omdat ik zo’n klungel ben, let op dit prachtige staaltje van zelfkennis, met name met mijn telefoon en ik een jongeman aansprak om mij te helpen, kwam ik bijna twee minuten te laat op mijn plek terug. Er was niets gebeurd, behalve die twee minuten dus. Tom werd vreselijk belaagd, er werd wat rommelig gespeeld. Dordt had er volgens mij een tandje bij gedaan en de Groningers een tandje minder. Met een straf voor laatstgenoemden waren wij het uiteraard niet eens en buuv raadde de scheids aan een bezoekje aan een bekende brillenzaak te brengen (ik noem principieel geen namen). Tom redde wat er te redden viel. Een Lion verschoof willens en wetens het doel en daarvoor mocht hij even uitrusten. Het was nog steeds 0-0.

Alweer pauze.

Bij terugkomst troffen wij een zwembad aan. Eerst maar eens even wachten leek de tactiek, toch maar een trekding erbij, waarmee vakkundig het water verplaatst werd zoveel mogelijk onder het doel, ha, ha.

Vervolgens kans op kans, een straf voor een Lion, zeer terecht vonden wij, leuke kansen, gerommel leverde Dordrecht 0-1 op. Nog niet bekomen van de schrik en 0-2. Truffels riep ik ontdaan! Kansen, kansen, hoeveel kansen moet je hebben???

Na een aanval op het Groningse doel wat knokkerij en straf voor een Bear.

Weer een raam los………… een moedig man klom schrijlings op het naast gelegen raam en zal mogelijk jodelend verder door het leven gaan,  raam terug op zijn plaats. Groningen compleet. Bear gevloerd bracht een Lion 5 minuten straf. Jongens doe er wat mee, brulden wij met overgave en voor niets. Time out Gijs, ammehoela.

Hoera, weer een ruit er uit. Ladder erbij hielp niet. De ruit moest nog besteld worden. Tenslotte bevestigde men een houten plaat. Het spel kon verder. Een wraakzuchtige dame raadde aan de shirts der Bears in brandnetels of jeukpoeder te wassen. Zou dat echt helpen?

Tom uit zijn doel en wij dachten net op tijd terug, maar zo mag dat niet bleek maar weer. Een penaltyshot voor de Lions, lekker mis. Eindstand 2-0 voor de Lions, snik…

De Beartjes waren er nog niet helemaal, dat mag duidelijk zijn. Er werd niet voldoende aan  getrokken.

Een fraai spreekwoord kwam mij er ore, het werd historisch onderbouwd door een plaatselijke heer en dat wil ik niemand onthouden:

Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt.

Om klokke twaalf precies reisden wij af naar het hoge noorden,

‘oost, west, thuis best’!

IDNO > webdesign

Website: www.idno.nl Lees meer...

Novateur

Website: www.novateur.nl Lees meer...

greenledwalls

website: www.greenledwalls.com Lees meer...

Uitvaartverzorging Uil

Website: www.uiluitvaart.nl Lees meer...

I.D. Wonen

Website: www.idwonen.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10