Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

In de mood

Goed, ik heb het over zaterdag 31 januari 2015, tijd 20.30 uur, plaats Kardinge. En daar werd dan gespeeld tegen ProClass Dordrecht Lions. Zo en wie breng je daarvoor mee? De bloedlinke, gevaarlijke, in de mood zijnde Gijsies van GIJS Groningen 1.

Dus ging ik van huis met goede mood. Trouwens als je niet van huis gaat, kom je er niet, dus ik moest wel. De twee heren die ik achter liet, keken mij met nijdige blik aan en keurden het plan af. Even een kleine confidentie, ik ben niet de baas in huis. Dat is mijn kater. Nee, ik heb niet gedronken, het is Pinkie. Hoog bejaard, namelijk ca. 150 jaar omgerekend naar mensenjaren. Ook Rex komt daarmee vergeleken net kijken, bijna 120. Tja en wat heb ik dan nog in te brengen, verreweg de jongste. Nu ben ik in een soort derde pubertijd, dus deed ik het lekker toch, naar Kardinge gaan dus.

Het theater barstte bijna uit zijn voegen zoveel publiek had zich verzameld op de tribune, allemaal in blijde verwachting. Overdrachtelijk hoor, hoewel een enkeling letterlijk. Zelfs de staanplaatsen telde dubbele rijen voor zover ik het kon overzien.

Op Jeff Honebeeke rustte de zware taak lelijke voornemens van de Lions de kop in te drukken.

Nu zijn we al wel wat gewend, in Zoetermeer na 1.08 minuten scoren, in Den Haag na 43 seconden en wat er in Groningen gebeurde……….. Danny Kerstholt had in de eerste periode slechts 24 seconden nodig om GIJS een voorsprong te bezorgen, 1-0 met behulp van Kenneth Keijzer en Klaver Jan Middelweerd. Tjongejongejonge! Jeff mocht ook een paar keer zijn kunsten laten zien, doch Dordrecht kreeg geen voet aan de grond. Een Gijsie liep straf op, maar de Lions konden er niets mee, want Jeff stond immers in het doel. Even de verkeerde kant op en even later liep het verkeerd, want twee heren raakten hevig in gevecht. De haren van de Groninger stonden recht overeind, hiermee het spreekwoord recht doend. De kleren vlogen om de oren, het leek wel een striptease. Enfin, zij mochten naar de kleedkamer.

Aha, Zahir Hup vond het tijd voor 2-0, assist Wesley Timmermans en Daan van Fessem. Kansen en flinke reddingen wisselden elkaar af. Laten die vermaledijde Lions nou 2-1 scoren. Dordrecht liep nog een stevige straf op, ze raakten compleet en we mochten pauzeren.

In de tweede periode ging het aanvankelijk de goede kant op, toen even de verkeerde. Off side was de redding. Inmiddels was mijn buuv zo gespannen dat zij ging strooien met snoepgoed of het Sinterklaas was. De strijd op het ijs ging intussen verder, letterlijk want er werd weer geknokt. GIJS straf en daar werd deerlijk misbruik van gemaakt, 2-2. Even gedoe met de officialbank, de scheids, de coach der Lions, waarom mag Joost weten. Maar het spel ging weer door. Opnieuw onenigheid en dat betekende straffen voor Dordrecht. Toen ze compleet waren regende het even kansen voor Groningen en ja hoor………… hij zat, althans dat vonden wij unaniem en duidelijk. Laat scheids nu beslissen dat ie niet telde. Het doel zou een paar millimeter verschoven zijn, liet ik mij vertellen. Daarbij merkte men verontwaardigd op dat er niet tijdig voor gefloten was.

Een forse straf voor de Lions, geen schade en dat had ik hen zo graag gegund. Toen ze compleet waren, nee hè……….. 2-3………….. nog een paar mooie kansen en pauze.

De derde periode startte voor mij trillend van de nerven, want ze moesten er toch maar liefs twee maken, doelpunten voor GIJS bedoel ik dan. Nu gingen ze wel weer de andere kant op en dan hadden ze wind mee, dus…… kansen of het geen geld kost, maar steeds mis, mis, gevangen enz. Helaas raakte een Gijsie het ijs te hard, kwam weliswaar overeind, maar we zagen hem niet meer spelen.

De periode was knap over de helft toen Klaver Jan Middelweerd 3-3 op het bord liet zetten, assist Danny Kerstholt en haha goed zo Jeff Honebeeke. Je ziet als goalie kun je ook je puckje bijdragen. Twee minuten later 4-3, gescoord door Zahir Hup met assistentie van Daan van Fessem en Mike Groenhof.

Van ellende haalde Dordrecht hun goalie uit het doel, de puck ging er net langs, jammer. Time out voor Dordrecht. De goalie er weer even in en toen er weer uit. Dat was de ideale kans voor Mike Groenhof om in het lege doel te schieten, 17 seconden voor het einde der wedstrijd. Ook hierbij assisteerde Jeff Honebeeke. Tenslotte een straf voor Dordrecht bij nog 15 seconden te gaan.

Eindstand 5-3 voor GIJS, hoera!! Bij de auto’s aangekomen bleken heel wat ruiten bevroren. Dus van het ijs naar het ijs. Ik was zo opgewonden van blijdschap dat ik veel warmte uitstraalde en de ruiten waren dan ook zo schoon. En ik was echt in de mood.

Van Dekken

Website: www.elektriciengroningen.nl Lees meer...

Sanidirect

Website: www.sanidirect.nl Lees meer...

Makelaardij Van der Veen

Website: www.makelaarharen.nl Lees meer...

Dak Montage Noord

website: www.dakmontagenoord.nl Lees meer...

Portenda

Website: www.portenda.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10