Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Met de hakken

Na de tijdrovende bezigheden van de 6e december en de 7e, want we hadden bijna een tweedaagse trip achter de vermoeide ruggen, was natuurlijk de vraag hoe het tegen Zoetermeer zou aflopen op zaterdag 7 december 2013 in het Groningse ijspaleis. De Gijs Bears werden geacht de Zoetermeer Panters op hun falie te geven of een hak te zetten, maar of dat zou lukken???? Kleine bezetting, vermoeide heren want niet iedereen kan uitslapen tenslotte, er zijn harde werkers onder ons. In ieder geval zouden de trommelaars komen en dat kan natuurlijk hevig inspireren. We zullen zien wie wie op de hak neemt.

Aan het publiek zou het niet liggen, want de supporters waren in groten getale aanwezig teneinde onder begeleiding van die trommels onze jongens toe te juichen.

Dit keer verdedigde Jeff Honebeeke het doel der Gijs Bears. En los konden ze, echter niet voordat het doel der Bears er waardig bij stond, want een boor op het dak is natuurlijk geen ponem.

Wat mij tegenstond bij aanvang van de eerste periode was dat de Panters onmiddellijk op het berendoel af kwamen. Jeff weerde wel af natuurlijk, driemaal zelfs maar jullie begrijpen mijn punt wel. Even de goede kant op, mis en retour. Een straf voor een Panters juichte ik van harte toe en Zahir Hup zag zijn kans, 1-0 met een assist van Arjan Peters. Een minuut later volgde volkomen verrassend, maar dan onaangenaam, 1-1. Een opstootje, een Panter verdween een momentje later ook in het Groningse doel, een vreselijke botsing van Bear en Panter (wel lachen natuurlijk). Jeff maar werken. Een straf voor de Bears, de heren waren de tel kwijt. Tot overmaat van ramp nog een straf erbij, even later weer met vier spelers en daar gebeurde het opnieuw, PP voor de vijand, 1-2. Compleet, een paar kansen die niets opleverden. En daar kwam Zahir Hup weer aan, let op, 2-2 met assist van Danny Kerstholt. Nog niet van plezier bekomen wat wil je na 18 seconden! Opnieuw Zahir aan de bak nu met behulp van Danny Kerstholt en Arjan Peters, 3-2. Er kreeg nog een Panter straf en wat mijn buuv betrof mocht hij tegen de boarding geplakt, maar dat staat wat slordig naast al die fraaie reclame. Meer zat er voor deze periode niet in.

De tweede periode kon beginnen. Overigens heb ik mijn buuv 2 minuten straf toebedeeld vanwege elbowing. Geen zorgen, het staat niet op de sheet.

Mooie kans, mooi schot tegen de lat of paal, weet ik veel. Zahir maakte mooi gebruik van nog een restje straf voor een Panter, dus 4-2, geassisteerd door Danny Kerstholt en Rodney Kuiper. Hij kreeg wel vlak daarop straf en da’s flauw. Wij moesten erg lachen om de capriolen van een scheids die door het nog openstaande deurtje van de strafbank dreigde te flippen. Over lachen gesproken, er is een Bear die voordurend lacht met zijn openbaar kunstgebit bloot, vrolijk hè?

Mazzel dat scheids net had gefloten, anders hadden de Panters een punt gescoord.

Wat straffen voor beide partijen en helaas toch 4-3. En waar ik helemaal niet om kon lachen, 4-4. Het kon nog erger, vlak achter elkaar twee straffen voor Groningen  en 4-5. Jeff redde zich een hoedje verder. Uit een kluitje spelers kwam toch de gelijkmaker tevoorschijn, 5-5 alweer van Zahir Hup, met hulp van Klaver Jan Middelweerd en Ricardo Dijkema. Een paar minuten later was het pauze.

De derde periode. De bezetting op de tribune achter mij was uitgebreid en op uitdrukkelijk verzoek laat ik jullie nu weten: AB WAS HIER! Je weet wel van AVSport.

Mooi schot helaas gehouden, meer kansen. Toedeloe, straf voor een Panter, het hielp niet. Wat gedoe vanwege een kapot vizier. Het gebruikelijke bijna en net niet. Opnieuw konden de Bears niet tellen, straf dus en nog een die stoute dingen zei maar liefst 10 minuten. Time out voor de Panters. De tribune werd onrustig, met andere woorden er heerste een algeheel ongenoegen, men was het niet altijd met scheidsmans eens, ik ook niet, maar dat is normaal dat ligt aan mijn ernstige partijdigheid, een kwaal waarvoor geen hulp blijkt te bestaan.

Toch wist Roman Hup, ja zijn broertje, nu 6-5 te scoren, assist zijn broertje Zahir en Klaver Jan Middelweerd. Nog een mooie aanval en knokken. Een hele rits straffen voor beide partijen. Time out Groningen. Helaas de Panters scoorden 6-6 door hun empty doel en dus met zes man op het ijs.

Het leverde verlenging op. Brrrrrrrrrr………

Dat was gauw bekeken, na 57 seconden scoorde Rodney Kuiper het winnende doelpunt voor Groningen, 7-6 met assist van Arjan Peters en Kevin Kuiper en daarmee was het dus beslist.

Het was een spannende wedstrijd, die gelukkig toch winst opleverde. En dat terwijl onze helden vast vermoeid waren van de vorige escapade. Het was weliswaar met de hakken over de sloot, maar dat neemt niet weg dat de Zoetermeer Panters op de hak zijn genomen

Kaap Hoorn

Website: www.kaaphoorn.nu Lees meer...

Sanidirect

Website: www.sanidirect.nl Lees meer...

Snowlimits

Website: www.snowlimits.nl Lees meer...

Fortune coffee

Website: www.fortune.nl Lees meer...

Novateur

Website: www.novateur.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10