Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

'Kanwelwaarzijn'

Op vrijdag 14 december 2012 reisden de Gijs Bears Groningen af naar Nijmegen vanwege de wedstrijd aldaar tegen de Romijnders Devils Nijmegen. De bus was weer chique met tafels erin, alleen bleken wij op 15 december te reizen. Dan kun je twee conclusies trekken, of je bent een dag te laat, of de bus rijdt in de toekomst. Beide gevallen komen niet goed. Gelukkig bleek het gewoon aan het apparaat te liggen en kwamen wij keurig op tijd te Nijmegen aan. Een vrolijk gezelschap overtuigd van de goede afloop. Er bleken nog meer supporters aanwezig en ook later drupte er zo nu en dan eentje binnen. Allemaal ter verhoging van de feestvreugde….

Gezien de grote hoeveelheid kanariegele stoeltjes waren er opvallend weinig plaatselijke supporters. Het valt zo op bij dat geel, hier en daar een donkere stip. Het inschaatsen beviel mij niet helemaal, van de zwarte duivels kreeg ik de griebels, ze zagen er veel te dreigend uit naar mijn smaak.

Tom Korte stond in het Groningse doel.

Het deurtje ging open teneinde de spelers in de arena te krijgen, doch men liet even op zich wachten, ook al zo chique. En ja hoor, daar kwamen de duivels en even later de beren.

De eerste periode. Oh nee hè, gelijk de verkeerde kant op. Als dat maar niet een voorbode is. De zaken namen een keer, mooie kans de mist in, in het kwadraat, de kans natuurlijk. Het was al snel duidelijk dat dit geen makkie zou worden. Heen en weer en nog een keer, wat geduikel  van alles over elkaar, enge momenten, leuke kansen, één straf in de hele periode voor Nijmegen en geen enkel doelpunt. Meer kan ik er niet van maken.

Dan maar naar de tweede periode, waarin Tom gelijk aan de bak kon met vangen wat hij dan ook kranig deed. Een aantal kansen, een mooi schot dat zat, maar tenslotte niet zat, want fluitmans had eerder gefloten. Een strafje hier, een strafje daar. Kleurenblindheid sloeg toe, bij mij de zenuwen. Na een geknoei eerste klas redde Tom maar weer eens een paar keer uitstekend. Nijmegen was het telraam vergeten en dat bracht hen straf op, heel terecht natuurlijk! Nog wat straf, een kluwen voor het duivelse doel, een schot tegen de lat van het berendoel en het was weer puntloos pauze.

Om tenslotte in de derde periode de belanden, weliswaar inmiddels met weinig hoop. Vaag zag ik verlenging gloren en mogelijk nog erger.

Daar deed Rodney Kuiper wat aan, hij scoorde het eerste doelpunt geassisteerd door Danny Kerstholt en Kenneth Keijzer, wauw 0-1 PP notabene!!! Maar wel een wankele positie, want dat kan nog alle kanten op immers. Time out voor Nijmegen.

Alle mogelijkheden passeerden weer van kansen tot griezels, van kleurenblindheid tot straffen en voor de broodnodige afwisseling een robbertje knokken. Dat bracht ernstig overleg met zich mee, waaruit tenslotte 2 Bears en 2 Devils naar de strafbank mochten. Een bear liet zich verleiden tot het abusen van een offical en dat leverde nog eens 10 minuten extra op.

Vooruit met de geit en Tom keepte zich het lebbes. Een dikke minuut voor de eindstreep haalde Nijmegen hun goalie uit het doel. Ik sloeg de ogen ten hemel in de hoop dat mijn contacten goed genoeg waren voor een beetje geluk. Ook een time out voor Groningen. In ieder geval even rust om adem te halen, want dat vergat ik bijna.

Hoera, hoera, Mike Groenhof maakte van de gelegenheid gebruik na een hulpje van Ricardo Dijkema en schoot in het lege doel de definitieve overwinning, 0-2!!!!

Op de sheet staat dat Kristiaan Snijder het doelpunt maakte, maar wij weten wel beter. Om de doelpuntmakers te belonen, voerde Tom in de bus het woord teneinde hen in het zonnetje te zetten al was die allang onder. Bovendien overhandigde hij de spetters een bloemetje, een echt hoor. Daar wil ik dan graag iets aan toevoegen, eigenlijk heeft Tom ook een bloemetje verdiend, want hij heeft fantastisch gekeept. Hierbij dus een symbolisch bloemetje voor Tom.

Hoewel met mij enige omstanders af en toe twijfelden aan de goede afloop, is er toch weer een overwinning binnen gesleept. Ga vooral zo door heren, kanwelwaarzijn!

Siblu Meerwijck

Website: www.siblu.nl Lees meer...

I.D. Wonen

Website: www.idwonen.nl Lees meer...

Warrior

Website: www.warrioreurope.com/ Lees meer...

Start-impuls

Website: www.start-impuls.nl Lees meer...

TSO Fietsen

Website: www.tsofietsen.nl Lees meer...

KS Medical Group

Website: www.ksmg.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10