Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Code?

Oeiiiiiiii, dat was me toch een dubbele spanning de dagen voor zaterdag 8 december 2012, want dan hoorde de wedstrijd Gijs Bears Groningen versus IJCU Dragons Utrecht in Kardinge gespeeld te worden. En wat als het code rood is?  Dan hebben de Dragons geen inspanningsverplichting meer. Dat terwijl ik vind dat alle teams altijd een inspanningsverplichting hebben, want je dient het enthousiaste publiek toch een leuke wedstrijd voor te schotelen.

Nu zal het met  code rood wel meevallen, dacht ik opgewekt toen ik zaterdagochtend de slaperige oogleden opende, alweer geen sneeuw gevallen in Adorp en een lieflijk zonnetje aan de winterhemel, een beetje vrieskou daar deinst een echte ijshockeyer noch ijshockeyfan voor terug. Al moest ik schaatsen naar Kardinge, haha…….. laat mijn schaatsen het maar niet horen. Kunstschaatsen uit het jaar nul. Dus nog erger dan de ijshockeyschaatsen van een eerder genoemde clubscheids!

Goed, de zaterdag bracht geen paniek en ik kachelde lustig naar de ijsbaan alwaar ik met de beste wil van de wereld niet kon parkeren, want heel Nederland leek wel aanwezig te zijn vanwege een happening op de ‘grote’ ijsbaan. Je wilt niet weten hoe ik geparkeerd heb, ongeveer tweehoog en half op de straat. Ik verwachtte een dikke bon bij terugkomst, maar ik had het er voor over!

De wedstrijd begon een dikke 20 minuten later, maar daarom niet getreurd. Wel werd even stilgestaan bij het leed van de gemolesteerde scheidsrechter, want zoiets had niet mogen gebeuren daar zijn we het allen over eens.

Tom verdedigde in de eerste periode het Groningse doel.

Na 27 seconden zag een Bear al kans om op de strafbank terecht te komen. Het liep goed af en even later scoorde Reinier Holthof het eerste Groningse doelpunt, 1-0, met assist van Danny Kerstholt en Kenneth Kuiper. Het bleek een goede samenwerking, want nog geen minuut later fabriceerden zij in dezelfde samenstelling 2-0. Er werd enthousiast gegiebeld achter mij op het houten giebelbankje.

Goed, verder met de wedstrijd. Er vielen wat straffen, er waren wat kansen en een kleine schermutseling. Mijn achterbuuv verwoordde een flut (vrije vertaling) pass. Desalniettemin maakte Duncan Rode er met behulp van Ricardo Dijkema 3-0 van, ahahahah. Na nog een paar kansen werd het 4-0, een creatie van Danny Kerstholt samen met Reinier Holthof. Utrecht wilde een duit in het zakje doen, maar Tom ving de puck, weg duit.

Het vijfde doelpunt voor de Bears was een eitje, op naam van Reinier Holthof, assist  Danny Kerstholt en Rodney Kuiper, 5-0.

Pauze in de kou.

In de tweede periode vonden we Jeff Honebeeke in het Groningse doel.
De straffen vlogen om alle oren. Na ruim 8 minuten in deze periode vond Kenneth Keijzer het welletjes en zette de stand op 6-0, oehoe, geassisteerd door Arjan Peters.

Intussen wist iemand te vertellen dat het inmiddels code oranje was.

Ik fluisterde een speler toe ‘truffel’, maar daar was ik hevig mee in de verkeerde tijd. ’s Winters zijn er geen truffels en ik hield het verder op kerstbal. Dan weten jullie waar ik het over heb, ze hangen dus nog niet in de boom.

Men ging lustig door met pogingen, leuk tegen de lat. Maar toen een komisch PP doelpunt 7-0, gemaakt door Gill Göbel, assist Danny Kerstholt. Overigens waren de Dragons in deze periode veel feller. Men ging er dan ook vanuit dat ze flink op hun billen hadden gekregen in de pauze met als strafmaatregel ‘schaatsen naar huis’, want het zou gaan ijzelen. Dat leverde hen mogelijk het eerste doelpunt op, 7-1.

Een Groningse supporter maakte mij erop attent dat hiermee de eer van twee Utrechtse fans (gezeten naast het giebelbankje) was gered. En terecht natuurlijk. Ze lieten het er niet bij , die stoute Dragons, het werd door een PP doelpunt voor hen, 7-2. Pauze, het ijzelde nog niet.

De derde periode en na de talrijke straffen was alles weer compleet, takketa, takketa merkte de muziek terecht op. De Bears knoeiden wat om, kregen straf, kregen nog eens straf. Jeff kreeg het zwaar te verduren, doch de Bears raakten schadevrij compleet. Na lang wachten, wel ruim 7 minuten, viel het 8ste doelpunt. Danny Kerstholt componeerde het met assistentie van Reinier Holthof, oeoeoe. Mijn aantekening was nauwelijks gemaakt of Utrecht scoorde 8-3. Ik was pijnlijk getroffen aaaaaaaaa

Een kans om te kussen mag je niet missen en nog een en weer. Ik zoen wat af…….

Geen doel getroffen, wel de lat. Gelukkig kreeg Utrecht een straf en daar werd dan ook gebruik van gemaakt door Danny Kerstholt, samen met Reinier Holthof en Kenneth Keijzer, 9-3, oeoeoe.

Kansen in het quadraat. Twee speelden duwertje, dus twee kregen straf. Ze mochten nog 10 seconden zitten en het was tijd.

Het was geen wedstrijd die een schoonheidsprijs verdiende, maar ik ben niet kieskeurig zolang er gewonnen wordt. Dat betekende ongetwijfeld voor Utrecht code zwart en ik ben benieuwd hoelang de Dragons erover gedaan hebben om thuis te komen, schaatsend bedoel ik, want bij ons was het code regen……… Ohohoh, en geen bon, code hoera…….

Peter Kuil

website: Peter Kuil Lees meer...

Het Zinkhuys

website: www.hetzinkhuys.nl Lees meer...

Kaap Hoorn

Website: www.kaaphoorn.nu Lees meer...

Heavy Crane Operators

Website: www.heavycraneoperators.nl Lees meer...

Vloeren kunst

Website: www.vloerenkunst.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10