Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Oehoehoe, uhuhuh

Zaterdag 1 december 2012 klopte mijn hart vol verwachting en ook een beetje zenuwachtig. Zou de Sint een overwinning in de schaatsen der Gijs Bears stoppen? Hebben zij hun schaats wel bij de ijsmachine gezet voorzien van winterpeen en water?

De Gijsies moesten het in eigen ijshal opnemen tegen de High Techs uit Eindhoven.

Van die naam High Techs krijg ik al de bibbers, want je moet maar lef hebben om jezelf High te noemen en dan ook nog Techs. Van techniek snap ik sowieso al geen fluitekruit.

En dan in aanmerking genomen dat ik des middags mij eveneens in de ijshal bevond om gade te slaan hoe kleine kereltjes en meiskes de eerste schreden op het fraaie ijs zetten in de hoop dat zij ooit uit zullen groeien tot ijshockeysterren, die het ene doelpunt na het andere maken voor hun club, onze club natuurlijk, om dan terecht high genoemd te worden. De toekomst zal het leren……..

Aangekomen in de ijshal botste ik al gelijk tegen de pucktafel, waar deze keer een mijner rookvriendinnen zat geëscorteerd door een jonge blonde dame. Ik noem geen namen immers, maar moest dit wel even vermelden wilde ik geen bonje krijgen met de buren.

Op het scorebord stond een droeve stand voor de Groningse U17 spelers, maar ik ging er vanuit dat dit niet de trend van de dag hoefde te zijn. Enfin, Tom Korte versierde het doel der Gijs Bears met strenge blik in de geest van ‘blijf uit mijn doel’, een mooi doel om mee te beginnen.

De eerste periode startte en ik ontkwam niet aan de gedachte dat de Eindhovenaren wat weg hadden van coloradokevers, hun shirts bedoel ik uiteraard.

Een paar keer icing om mee te beginnen en een straf voor Eindhoven, ik gilde van de pret, temeer daar Kenneth Keijzer van de gelegenheid gebruik maakte en 1-0 scoorde, assist van Reinier Holthof. Ze kregen weer bankarrest, maar dat leverde niets anders op dan een puck ver de tribune op. Niemand raakte gewond. Verder de gebruikelijke riedel, kansen, straffen, oeoeoeoe bijna in het verkeerde doel, maar Tom stond in de weg. Toch werd het 1-1. Weer straf voor Groningen was geen enkel beletsel voor Rodney Kuiper om in zijn dooie eentje 2-1 te fabriceren.

Wat knokken met z’n allen, tenslotte is het een gezelschapsspel en men mocht ook knus aan twee kanten naar de strafbank, zij een beetje meer dan wij (de Bears dus).

Pauze.

Een trage zamboni likte het ijs schoon, maar hij dweilde tenminste. Zo kon de tweede periode worden ingezet met een mooie kans en bijna en straf, hetgeen door ons als flauwekul werd bestempeld. Toen het span compleet was scoorde Kevin Kuiper met assist van Kenneth Keijzer en Danny Kersthol 3-1. Een Bear werd gevloerd en dat bracht straf met zich mee, weer meer voor Eindhoven dan voor de Gijsies. Even later nog een zuiderling erbij, maar de Groningers deden er niets mee, behalve tegen de paal schieten. De straffen wisselden elkaar af, de kansen eveneens.

Een minuut voor het einde van deze periode zag Jolke Balt het licht en met behulp van Zahir Hup en Gill Göbel maakte hij er 4-1 van.

Dat was heerlijk pauzeren. Toch moest ik plotsklaps aan de wedstrijd in het Haagje denken……. Je weet wel die laatste seconde………

De derde periode begon met een kans om te zoenen, maar geen resultaat. Een straf voor Groningen werd door mijn omgeving en dus ook door mij (echt waar) terecht geacht. Maar toch een apart gedoe, want de spring in het veld die de straf verdiende, schaatste met een noodvaart richting goede doel en moest hevig remmen om niet in de armen van de Eindhovense keeper te vallen. Daar mogen dus uitsluitend pucks in belanden, nou ja voor mij liever niets natuurlijk. Ook is het niet de ultieme bedoeling dat zo’n jongen regelrecht het doel in vliegt, ook aan pucks voorbehouden.

Even later volgde een straf die wij niet begaffelen konden, maar Tom redde. De High Techs namen een time out. Hielp niet hoor. Ondanks een man minder bij de Bears racede Kenneth Keijzer er als een speer van door richting goede doel. De belemmering was van dien aard dat er een penaltyshot uit voort kwam. Kenneth nam die met verve en raak, 5-1.

Onze circusartiest sprong kunstig de lucht in, altijd lachen met die knul. Een Bear verloor zijn helm en zette hem toen omgekeerd op de knars. Gieren natuurlijk. Een straf voor Groningen werd bestempeld met hoofdletters ONZIN. Enfin zo vlogen we naar het einde.

Na een leuke wedstrijd werd de eindstand dus 5-1 en 5x maal gooide onze dj er een feestje tegenaan met veel ge-oehoehoehoe en ge-uhuhuhuh, ook mijnerzijds waardoor mijn buuv zich herhaaldelijk in een gilstuip stortte.

Zo dat was weer een boel gezwam en om dat te onderstrepen citeer ik hier graag een versje van Toon Hermans, dat mij op het lijf geschreven staat:

“Ik wou, dat ik mijn mond kon houwen
Want o…. ik klets wat enden weg.
Toch blijf ik alsmaar weer vertrouwen,
Dat ik óóit es iets zinnigs zeg.”

Oehoehoe, uhuhuh

SKWshop

Website: www.skwshop.nl Lees meer...

Triumph Groningen

website: Triumph Motorcycles Gr. Lees meer...

Fortune coffee

Website: www.fortune.nl Lees meer...

Doornbos

Website: www.doornbus.nl Lees meer...

Siblu Meerwijck

Website: www.siblu.nl Lees meer...

greenledwalls

website: www.greenledwalls.com Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10