Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Een zware dobber

Nauwelijks de ellende van gisteren verwerkt of ik was op zondag 11 november 2012 weer present bij de return in Groningen. Gijs Bears Groningen mag het alweer opnemen tegen de SaniDump Dordrecht Lions, verder kortweg Lions genoemd, want ik krijg een knoop in mijn tong van de lange naam.

Wat gaan die jongens van ons doen was de grote hamvraag. De Lions zijn natuurlijk verblind door hun ruime overwinning, hebben dit hopelijk met overgave gevierd, hoewel ik geen idee heb van het uitgaansleven in Dort. Wel de oudste stad van Holland, maar wat zegt dat nou over de inname van alcoholische versnaperingen.

Even onder ons, maar toen ik vannacht thuis kwam heb ik ook nog maar even een kleine troost in een glaasje gegoten, want ik moest echt even bijkomen. Luchtig filmpje erbij en zo kon ik nog een paar uurtjes slaap maken. Fris en fruitig stond ik om half negen naast mijn bed. Nee, niet eruit gevallen, ik stond, zeg ik toch.

Aangekomen in Kardinge bleek de mare van de flop van gisteravond al flink de ronde te doen, zodoende een grote onzekerheid creërend bij velen. Enfin we zouden het zien en in zo'n stadium is bij mij een kinderhand gauw gevuld.

Tom Korte in het Groningse doel.

De eerste periode begon identiek aan die van gisteren. De Bears schaatsten de goede kant op om onmiddellijk op hun plek gezet te worden door de Lions, dus de verkeerde kant op. Na een minuut viel de eerste straf voor Groningen. Je had me moeten horen……..Even later een Lion op het hout, dat maakte wat goed. Tom mocht ook gelijk aan de gang. Kortom alle elementen waren al vertegenwoordigd. De ene redding na de andere, bijna in het goede doel, straffen, een paar kansen. Na dik 10 minuten scoorde Dordrecht hun eerste doelpunt, 0-1. Nou ja merkte ik positief op, iets later dan in Dort immers. Minder geslaagd vond ik 0-2 na 13 minuten. Inmiddels vlogen de straffen om de oren, met name de berenoren. Een schermutseling en een vermeende checking to the head, waarvan ik op het balkon hoorde dat het de schuld van de Lion was omdat je je hoofd omhoog dient te houden (Sammy, kijk omhoog Sammy), leverde wel veel strafpunten voor een Bear op, zo maar 10 extra.

De oogst in deze periode was totaal 26 minuten voor de Bears en 6 voor de Lions.

Gelukkig was het pauze, even bijkomen.

Toegegeven, het resultaat was wel wat beter dan in Dordrecht. Dus zetten wij ons monter weer op de banken.

De toestand was niet rooskleurig met 5 Lions tegen 3 Bears, maar het liep met een sisser af. Een forse straf voor een Lion. Een andere werd geveld en blies de aftocht. Een kans waar de spetters van afvlogen, ging de mist in. Een gemene leeuw sloeg een beer met zijn stick en er volgde een algemene oproer. Ik hoef niet uit te leggen wat het resultaat er van was? Hoewel het PP was voor de Bears, een leuke kans zich voordeed, bleef het daarbij. Mijn buuv merkte kattig op ‘ga eens ijshockeyen’, want inmiddels zaten op beide strafbanken drie kleine kleutertjes.

Hoe dan ook even later wist Kevin Kuiper een PP doelpunt te scoren met assist van Danny Kerstholt en jawel: Tom Korte, 1-2 dus.

Alles raakte compleet, maar de straffen gingen vrolijk verder. Bij een aanval op Tom ging de puck hemelen, de straffen vlogen niet eens meer om de oren, alles was zowat straf. Het bood de Bears wel de mogelijkheid de stand gelijk te trekken. Reinier Holthof maakte er PP 2-2 van met behulp van Danny Kerstholt. Nog wat leuke kansen en minder leuke dreigingen. De Lions wisten een penaltyshot te bemachtigen en dat werd 2-3. Lions een time out, wat niet hielp, want even later wipte Reinier Holthof de puck erin, 3-3, assist Danny Kerstholt. Nog wat straffen, bijv. een beer beledigde de scheids en dat mag niet. Pauze.

Wie had dat gedacht overpeinsde ik met enige hoop op een leuke uitslag en nam mijn plaats op  de tribune weer in.  De derde periode, het uur van de waarheid, startte weer met drukte op de strafbanken. De Bears delayden bij de start en dat leverde …….. op om maar wat te noemen. Ik kan het woord bijna niet meer uitspreken, laat staan opschrijven.

Drukte voor Tom, een schot tegen de paal dus niet de lat denk erom, was een bofje. Van een PP maakten de Lions danig misbruik door er 3-4 van te maken. Echter ook de andere keeper moest wakker blijven, want er kwamen een paar beeldschone kansen voor de Bears, die tenslotte resulteerden in een, alweer PP, doelpunt en de gelijkmaker voor de Groningers. Kenneth Keijzer scoorde met behulp van Reinier Holthof 4-4. Nog een nippertje Time out voor Groningen en de eindstand bleef 4-4.

In mijn hele leven, en dat is een end, heb ik nog niet zoveel blaadjes in mijn kladboekje vol geschreven als bij bovenstaande wedstrijd. Ik heb echt selectief te werk moeten gaan, anders zouden jullie er helemaal niet meer doorheen komen.

De scheids was erg streng en is vele malen lelijk toegesproken. Een en ander veroorzaakte nogal wat oponthoud en vooral een enorme totaalscore. Daarbij hebben de Lions een fraaie overwinning behaald. Zij 99 minuten straf, de beertjes ‘slechts’ 62.

Een zwaar weekend, een zware dobber dus en niet alleen voor de spelers! Maar ik ging opgewekt naar huis!

Joy radio

Website: www.joyradio.nl Lees meer...

Uitvaartverzorging Uil

Website: www.uiluitvaart.nl Lees meer...

Floris fietsen

Website: www.florisfietsen.nl Lees meer...

Heavy Crane Operators

Website: www.heavycraneoperators.nl Lees meer...

greenledwalls

website: www.greenledwalls.com Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10