Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Volgende keer beter?

Zondag 4 november 2012 ontvingen de Gijs Bears Groningen de gasten uit Dordrecht, te weten de SaniDump Dordrecht Lions.

Nu was ik daar al wat zemelappig van, want je kon met eigen ogen lezen op de NIJB-site dat die gasten niet over het hoofd te zien waren. Gezien mijn gewoonlijk zeer optimistische aard had ik al heel wat argumenten gevonden waarom de Gijs Bears toch zouden winnen. Als daar waren het nipte verlies van de Lions tegen Eindhoven, waardoor zij van slag waren. De lange reis naar het einde van de wereld om maar wat te noemen. Verder gingen hele lelijke wensen door mijn misselijke hoofd van mogelijke blessures, griepaanvallen, buikloop enz. Wel zaken die niet lang hoefden te duren, maar waar de Bears toch even plezier van konden hebben.

Een forse kudde Lions zag ik inschaatsen, een ietwat bescheidenere groep Bears vanwege de ontbrekende geschorsten, die op de tribune zaten te schorsen. Mijn hoop sloeg enigszins de bodem in. Geen wak in het ijs gelukkig.

De tribune zat behoorlijk vol, dus aan toejuichingen zou het niet hoeven te ontbreken, voormits er wat toe te juichen zou zijn natuurlijk. Er waren trommelaars, die uiteraard ook wat te doen wilden hebben. We zouden het zien.

Tom Korte troffen wij weer doelverdedigend aan.

De Lions gingen er in de eerste periode gelijk vandoor, maar gelukkig niet voor lang, want de Bears draaiden de situatie om. Bijna, bijna, daar gaan we weer dacht ik verwachtingsvol. Een Lion op de strafbank, goed zo scheids. Kansen, kansen en ze waren weer compleet zonder winst voor Groningen. Tom kreeg geen tijd om duimen te draaien. De Lions waren niet voor de poes, het zijn dan ook beiden katachtigen.

Mijn buuv riep wanhopig tjome, tjome, tjome. Een interessante nieuwe kreet om aan te geven dat kansen er zijn om genomen te worden. Dordrecht was handiger, 0-1.

Aangezien er een fractie bloed vloeide mocht een Lion 4 minuten uitrusten. Dus…….. jawel mooie kansen. Dordrecht probeerde het shorthanded, maar Tom was bijdehand. De Lions kregen deze periode meer straffen dan de Bears, maar het mocht niet baten. Als ik het woord kans nog eenmaal neerschrijf eet ik mijn hoed op. Een gevelde Bear leverde een gestrafte Lion op, maar geen doelpunt, wel kansen, gatver schrijf ik het weer. Zonde van mijn hoed.

Er volgde nog een veelkoppige redding en het was pauze. Wij waren ernstig aan de rust toe.

Wat in de eerste periode niet lukte, lukte in de tweede wel. Namelijk gelijk de verkeerde kant op door de Lions. Het bracht hen op een 0-2 voorsprong na 31 seconden. Dit keer waren de Bears in de meerderheid wat straffen betrof. Het spel ging van d’ene kant naar d’andere kant. Wij waren hoogst verontwaardigd over een straf voor Groningen en we vonden echt dat we gelijk hadden. Na een redding van Tom volgde een kans die zo mooi was dat ik er stil van werd en daar is wat voor nodig hoor. Keepmans Lion kwam uit zijn doel om de puck te retourneren, puck veroverd door een Bear en schieten maar op een leeg doel. Mis poes. Er zat een katachtig engeltje op dat doel.

Het enige positieve aan deze periode was het feit dat de Lions een straf op het laatste nippertje op liepen door gebrek aan rekenkunde.

Dus konden de Bears met een PP aan de derde periode beginnen. Daar werd enthousiast gebruik van gemaakt. Danny Kerstholt scoorde 1-2 met assist van Kenneth Keijzer. Zo de aansluiting was gemaakt! Helaas niet voor lang, want het werd 1-3. De Bears wilden wat terugdoen, een mooi schot tegen de paal. Twee straffen deels gelijk voor Groningen werden overleefd. Tom had het erg druk.

Een schermutseling leverde Dordt straf op en bijna. En reddingen en kansen en weer een straf voor Groningen dat een doelpunt opleverde voor Dordrecht, 1-4. De malheur ging verder. Een ongelooflijk mooie kans en toch mis, wij stortten bijna van de tribune van droefenis. 1-4 werd de eindstand.

Schreiend reed ik huiswaarts. Van pure ellende deed mijn ene koplamp het niet. Logisch, want waar moet je licht van schijnen in dit geval.

Maar ik dacht thuis gekomen toch een beetje optimistisch. Volgende zaterdag naar Dordrecht, dan zijn de geschorste lieden er weer bij en dan zullen de beren de leeuwen eens een poepie laten ruiken! Dus volgende keer beter?

Accuraat BV.

Website: accuraatbv.nl Lees meer...

XXL Nutrition

website: XXL Nutrition Lees meer...

DUSSELDORP

Website: Dusseldorp BMW Lees meer...

Gemeente Groningen

Website: www.groningen.nl Lees meer...

Kardinge horeca

Website: www.kardingehoreca.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10